Zilkale'ye 900 Bin TL Hibe Edildi

Zilkale'ye 900 Bin TL Hibe Edildi
Çamlıhemşin Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve onaylanan proje kapsamında, Zilkale'nin çevre düzenlemesi için Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından Çamlıhemşin Kaymakamlığı'na 900 bin TL hibe edildi.

Çamlıhemşin Kaymakamlığı'ndan edinilen bilgilere göre, proje ve ödenek ile Zilkale güzergahı olan Ülkü Köprüsü ve Şahin Tepesi mevkisi arasındaki yol doğal yapısını bozmayacak şekilde kesme taşlarla kaplanacak. Anıtlar Bölge Kurulu'ndan alınacak izinlerin ardından Zilkale'nin çevresi, doğal yapısı bozulmadan ışıklandırılarak düzenlenecek. Yapılacak düzenlemelerin ardından tarihi Zilkale'nin daha çok turist çekmesi hedefleniyor.

Zilkale'nin Trabzon İmparatorluğu döneminde ya bizzat Komnenoslar ya da imparatorluğa bağlı Hemşin Lordu Arhakel tarafından yapıldığı tahmin edilirken, kalenin kesin inşa tarihi ise bilinmiyor. Osmanlı'nın bölgeyi fethinden sonra da Kale-i Zir adıyla askeri amaçlarla kullanılan kale, Fırtına Vadisi'ndeki bir geçide hakim, 100 metre yükseklikte bir tepe üzerinde konuşlu bulunuyor. Denizden yüksekliği 750 metre olan kale, 8 burç ve bir gözetleme kulesinden oluşuyor.