Ziraat Mühendisleri Odası'nın Genel Kurulu Yapıldı

Ziraat Mühendisleri Odası'nın Genel Kurulu Yapıldı
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Rize Şubesi’nin 42. Dönem Olağan Genel Kurulu 12-13 Aralık 2009 tarihleri arasında yapıldı.

İki yılda bir gerçekleşen Oda Genel Kurulu’nun çoğunluklu olarak 5-6 Aralık 2009 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanmıştı. Ancak  çoğunluk sağlanamaması nedeniyle Oda’nın Ana Yönetmeliğine göre bir hafta ertelenen Genel Kurul, çoğunluksuz olarak 12-13 Aralık 2009 tarihinde TMMOB’nin Belediye Blokları 4. Katında bulunan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Genel Kurulun ilk gün çalışmalarında gündem gereği planlanan çalışmalar yapıldı. Buna  göre önce Divan Kurulu oluşturuldu.  Yapılan açık oylama sonucu oybirliği ile Divan Kurulu Başkanlığına Erdoğan PINAR , Divan Kurulu Başkan Yardımcılığına Osman KARABULUT ve Divan Kurulu Yazman Üyeliğine ise Ahmet TOKGÖZ  seçildi

Daha sonra Şube Başkanı Muhammet PERTEK tarafından  2008 ve 2009 yıllarına  ait çalışma programı okunarak Divan Kurulu Başkanlığına sunuldu. Çalışma raporunda özellikle son dönemde kamuoyu gündemine gelen ve  Ulusal Çay Konseyi tarafından hazırlanan Yeni Çay Kanunu Tasarısı Taslağı hakkında  Ziraat Mühendisleri Odası Rize Şubesi’nin görüşünün oluşturulması amacıyla yapılan yoğun çalışmalardan bahsedildi. Yapılan açık oylamada  2008-2009  Dönemi Çalışma Raporu Genel Kurul tarafından  oybirliği ile kabul edildi.

tmmob-secimi-1.jpg

Şube Sayman Üyesi Kubilay TÜRKYILMAZ tarafından sunumu yapılan 2008-2009 dönemi Mali Bütçesi de Genel Kurul tarafından oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra TMMOB Ziraat Mühendisleri  Odası  Rize Şubesi’nin  42. Dönem Yönetim Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Yedek Üyeliği ve Ankara Delegasyonu için adaylık başvuruları yapıldı.   Yönetim Kurulu Üyeliği için 7 kişi, Yönetim Kurulu Yedek Üyeliği 7 kişi ve Ankara Delegasyonu için de 5 kişi başvuruda bulundu.  Adaylıklar için başka başvuru olmadığından dolayı ikinci gün yapılan seçim çalışmalarına tek liste ile gidildi.

Genel Kurul çalışmalarının ikinci gününde yapılan ve büyük bir katılımın sağlandığı seçim sonucunda yeni yönetim belirlendi.  Buna göre yeni yönetim aşağıdaki isimlerden oluştu: 

Yönetim Kurulu

Muhammet PERTEK

Cahit GÜLBAY

İbrahim BALCI

Kubilay TÜRKYILMAZ

Paşa Ali HOROZ

Menekşe DANIŞOĞLU

Yılmaz GÜZEL 

Yönetim Kurulu(Yedek)

Ahmet Murat DİNÇ

Sadık ÖZYURT

Hakkı KÖSOĞLU

Ali İhsan YARIMBAŞ

Barış KAZDAL

Osman KARABULUT

Kamuran AYGÜN 

42. Dönem Ankara Delegasyonu

Muhammet PERTEK

Kamuran AYGÜN

Mustafa YILMAZ

Songül KADIOĞLU 

Hakan BİRBEN