Zırh Bıraktı Yeni Başkan Turna

Zırh Bıraktı Yeni Başkan Turna
Rize Kent Konseyi Başkanı İbrahim Hakkı Zırh başkanlık görevinden ayrıldığını yeni başkanın ise Hamit Turna olduğunu açıkladı.

Yaklaşık 3,5 yıldır Rize Kent Konseyi Başkanlığı görevini sürdüren İbrahim Hakkı Zırh, yaptığı yazılı açıklamada Rize Kent Konseyi Başkanlığını bıraktığını, yeni başkanın ise Rize Kent Konseyi Yönetiminde en yaşlı üye sıfatında bulunan Hamit Turna olduğunu açıkladı. Zırh, bırakma nedenini ise yönetimdeki farklı arkadaşların da başkanlık görevini sürdürebilmesi olduğunu kaydetti.

Rize Kent Konseyi olarak kentte belirli duyarlılıkların sağlanmasında etkin olduklarını Rize’nin yaşanabilir kentler sıralamasında üst sıralara çıkması için uğraştıklarını ifade eden Zırh, Rize Kent Konseyi Yönetmeliğinde Başkanın bırakması halinde Yönetim Kurulunda bulunan en yaşlı üyenin başkanlığı devralacağını kaydederek bu nedenle Rize Kent Konseyi’nin en yaşlı Yönetim Kurulu Üyesi durumunda bulunan Hamit Turna’nın konseyin yeni başkanı olacağını kaydetti.

Kent konseyi olarak Rize’de bulunan tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber çalışarak kent için ortak çalışmalar yapıldığını kentte yaşayanların isteklerini yetkililere aktardıklarını belirten Zırh açıklamasında ayrıca görevde bulundukları süre içerisinde gerçekleştirdikleri etkinliklere de yer verdi.

İşte Zırh’ın Rize Kent Konseyi Gençlik Meclisiyle, Kadın Meclisiyle ve Çalışma Gruplarıyla birlikte yapmış olduğu çalışmalar:

1:Açıkta satışı yapılan yiyeceklerin sağlıklı bir şekilde satılması. Tarım Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Belediye Zabıta Müdürlüğüyle ortak çalışmalar yapıldı. Esnafın ve halkın bilinçlendirmesi sağlandı.

2:Rize Kalesinin yeniden yapılanması. Rize kalesinin surlarıyla beraber yeniden yapılanması, surların üzerinden yürüyerek kaleye varılması. Bu konuda proje çizimi yapıldı yetkililere gönderildi.

3:Muhtarlarla toplantı yapıldı. Mahalle muhtarları ve kamu yetkilileriyle ortak toplantı yapıldı. Muhtarlar şikâyetlerini yetkililere aktardılar.

4:Rize’nin trafik sorunu masaya yatırıldı. Bu konuda Emniyet trafik şubesinden, Rize Belediyesinden Şoförler odasından, şehir plancılarından, mimarlar odasından, üniversiteden temsilcilerin katıldığı toplantılar yapıldı. Trafik konusunda yapılması gerekenler rapor şeklinde yetkililere ve kamuoyuna bildirildi. Menderes bulvarıyla ilgili eksiklikler Trabzon da bulunan Karayolları müdürüyle görüşülerek  aktarıldı.

5:Kaçak kesim yapılan hayvanlar konusunda Rize Valiliğine dilekçe verilerek kamunun ihaleyle alımını yaptığı etler konusunda mezbaha nede kesildiğine dair şartnamenin eklenmesi sağlandı.

6:Rizespor'a destek konusunda gençlik meclisi üyeleri her maça yüz kişi giderek desteklerini sürdürdü.

7:Demir yolu projesi. Rize'de demir yolu gelmesi için projeler yapıldı. Bunun için oluşturulan çalışma gurubu bastırılan kitapçıkla konuyu kamuoyuna açtı. Kamuoyu oluşturuldu.

8:Enerji haftasında kutlamalar yapıldı. Enerji haftası kutlamaları Üniversitemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa olarak yapıldı. İnsanlarımızın enerjiyi verimli kullanması için çalışmalar yapıldı.

9:Dünya kadınlar günü kutlamalarını kent konseyi kadın meclisi yaptı. Geçen yıl Azerbaycan milletvekilinin Rize’ye getirilmesini ve konferans verilmesini sağladı.

10:Yılın annesi seçimini sivil toplum dernekleriyle beraber kent konseyi gençlik meclisi geleneksel olarak yapmaktadır.

11:Anneler günü etkinliğinde kent konseyi kadın meclisi üyeleri valiliğin önderliğinde 81 ilden 81 anneyi Rize’ye getirip annelere bölgemizi tanıttılar. Rizeli'nin konukseverliğini gösterdiler.

12: Okullarda ilk yardım eğitimi. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Sağlık Müdürlüğümüzle ortak olarak yapılan çalışmada ilköğretim okullarımızda ilk yardım konusunda eğitim verilmesi sağlandı.

13:Kadın ürünleri Pazar yeri çalışmaları yapıldı. Bu konuda kadın ürünleri satış yeri için Telekom binasının arkasındaki kapalı alanın düzenlenerek kadınlara tahsis edilmesi için çalışmalar yapıldı.

14. Geçen yıl kent konseyi olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında meşalelerle bayramı kutlama etkinliği yapıldı. Cumhuriyet Meydanından meşalelerle yürünerek sahil parkına varıldı. Orada müzik eşliliğinde oyunlar oynandı.

15:Hava yolu projesi yapıldı. Kamu ve sivil toplum kurumlarından oluşturulan çalışma gurubuyla beraber “Rize'ye havayolu yapılsın” etkinliği başlatıldı. Başbakanlığımızın 71ilde havaalanı çalışmaları programında Rize Artvin havaalanı da kapsama alınması istendi. Bunun için kamuoyu çalışmaları yapıldı. Kitapçık bastırılarak dağıtıldı.  

16:Rize'de gençler ne istiyor anketi yapıldı. Gençlik meclisi gençler için bir anket düzenleyerek gençlerin isteklerini öğrendiler. Bu istekler yetkililerle paylaşıldı.

17:Rize'de çalışmalarıyla örnek olanlara ödüller verildi. Örnek temizlik işçisi, örnek simitçi, örnek şoför örnek gazeteci olarak seçilenler ödüllendirildi.

18:Rize'de örnek iş kadınları seçilerek ödüllendirildi.

19:Rize'de çöp konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Çayeli Bakır İşletmelerinden sağlanan dönüşüm kutuları Üniversitemize, fabrikalarımıza ve okullarımıza dağıtıldı. Kağıt, pil ve plastik olarak ayrılan çöplerin toplanması için bilinçlendirme çalışmaları yapıldı.

20:Çevre konusunda Rize Tema vakfıyla işbirliği yapılarak çevre konusunda bilinçlendirmeler yapıldı. Öğrencilere çevreye sahip çıkmaları konusunda bilgiler verildi.

21:Tüketici Hakları derneğiyle ortaklaşa okullarda tüketici hakları konsun da bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

22:Kentte okuma duyarlılığının sağlanması için Deniz Caddesinde okuma etkinliği yapıldı. Kamu yöneticileri ve öğrencilerin duyarlılık sağlamak için kitap okumaları sağlandı.

23: Kentlilik bilinci etkinlikleri yapıldı. Kentini sevme konusunda Rize televizyonlarında canlı yayınlara katılındı. Kent için yapılması gerekenler canlı yayında aktarıldı.

24:Fotoğraf sergisi açılışı. Kent Konseyi kadın fotoğrafçıların fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi açtı.

25:Kent konseyi üyeleri Türkiye genelinde yapılan Kent Konseyi toplantılarına katıldılar. Trabzon, Kahramanmaraş, Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Didim, Bolu, Samsun da yapılan toplantılarda Rize temsil edildi.