ZMO Rize Şubesi Başkan Adayı Bülbül'den Rize ZMO Yönetimine Tepki: Meslek Odası Üyelerini İcraya Vermemeli

ZMO Rize Şubesi Başkan Adayı Bülbül'den Rize ZMO Yönetimine Tepki: Meslek Odası Üyelerini İcraya Vermemeli
Ziraat Mühendisleri Odası Rize Şube Başkan Adayı Ziraat Mühendisi Şener Bülbül, oda yönetiminin aidat borcu olan üyelerini icraya vermesini eleştirdi.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Rize  Şube Başkan Adayı Ziraat Mühendisi Şener Bülbül, “Meslek odamız olan Ziraat Mühendisleri odası aidat borcu olan üye meslektaşlarımızı icraya vermeye devam ediyor.Konuyu üzülerek takip etmekteyiz. Mezuniyetinden hemen sonra ya da meslek hayatına atılır atılmaz büyük bir heyecanla bağlı bulunduğu meslek odasına kayıt yaptıran meslektaşlarımıza yapılan bu uygulamayı doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum.” dedi.

Bülbül, yaptığı açıklamada, bir meslek odasına üye olan kişinin borcundan daha çok neden ödeme yapmadığı ve yıllarca ödeme yapmayan kişinin üyeliğinin neden dondurulmadığı ya da düşürülmediğinin sorgulanması gerektiğini kaydederek, “Ölmüş, tayin olup gitmiş, halen daha işsiz, telefon numarası veya adresi değişmiş olan üyesini tespit edip yaşayan üyesine bir şekilde ulaşmaya çalışmak, işsiz olan üyesini idare etmek, ölenleri veya ulaşılamayanları üyelikten çıkarmak daha doğru bir hamle değil midir? Ödeme yapmayan üyeleri her yıl borçlandırmak çokta akla yatan bir yöntem olmasa gerek. Üzülerek takip ettiğimiz bu konuda bazı üyelerimiz kendilerine tebligat ulaşmadan, icra takibi evraklarının ulaştığını hatta e-devletten tesadüfen icraya verildiklerini öğrendiklerini ifade etmektedirler. Takibe düşen üyemize borçları yetmiyormuş gibi birde avukatlık ücretleri ve bazı giderler eklenerek borç yükleri arttırılmaktadır. Ortaya aidat borcundan daha fazla başka giderler ödendiği gerçeği çıkmaktadır. Konu ile ilgili olarak çalışma yapması gerekenler maalesef sessizliğini korumaktadırlar.” diye konuştu.

ziraat-muhendisi-sener-bulbul.jpg

İcraya verilecek kişilerin kimler olduğu bilinmesine rağmen nasıl ulaşır ve toplu olan bu ödemelerde nasıl kolaylıklar sağlarız gibi bir çalışmanın olmadığını üzülerek takip ettiğini belirten Bülbül, ZMO seçiminde aday olacağını da açıkladığı açıklamasında ayrıca şunları kaydetti: “Değerli meslektaşlarım bildiğiniz gibi önümüzdeki oda seçimlerinde bende yarışın içerisinde olacağım. Haziran ayında bir basın bildirisiyle ilan etmiştim. Meslektaşlarının sorunları ile yakından ilgilenen ‘bilim ve proje kurulu’ olacak yeni bir yönetim için sizlerin desteğine ihtiyacım var. Özellikle icraya verilen meslektaşlarımın kızıp ta üyeliklerinin iptal etmemelerini rica ediyorum. Bu bozuk düzeni demokratik yollarla ortadan kaldırabilmek için seçimlerde oylarınıza talibim. El ele vererek sizleri daha iyi temsil edecek bir yönetim kurulu için desteğinize ihtiyacım var. Meslek Odası; üyelerini icraya veren değil, üyelerinin (sendika, siyası görüş, komu yada özel sektör ayrımı yapmadan) dertlerine çare olmalıdır. İşsiz meslektaşlarına iş bulamayanların, işsiz meslektaşının cebindeki harçlığa üye aidatı adı altında göz dikmesi etik bir davranış değildir. Demokratik yollarla bu yanlışlıklara dur deme vakti gelmiştir. Bu vesile ile Kurban Bayramınızı kutlar, Ülkemize hayırlı olmasını Cenabı Allah’ tan (c.c) niyaz ederim.”