Ali TEZEL

Ali TEZEL

8 Mayıs 2008 gününden önce emekli olanlara

8 Mayıs 2008 gününden önce emekli olanlara

8.5.2008 gününden önce emekli olanlara sonradan Bağ-Kur hizmeti çıkarılamaz, emeklilikleri iptal edilemez. Kendilerine borç çıkarılamaz…
Ali bey, 2003 yılında SSK’dan emekli oldum. Hizmet sürelerimin için 1992-1994 arasında 2 yıllık Bağ-Kur’um da vardı. Şimdi SGK emekli aylığımı kesti ve bana senin 1998-2003 arasında da vergi kaydın varmış deyip bir de Bağ-Kur borcu çıkardı. Benim çarem var mı? İsmi Saklı

Sayın okurum, SGK kendi çıkarttığı Kanun ve genelgeye aykırı işlem yapmış. Zira, 1479 sayılı Kanun’un geçici 6. maddesine ve SGK’nın 2013/11 sayılı Genelgesine göre;

“1479 sayılı Kanunun ek geçici 6 ncı maddesi gereğince 8/5/2008 tarihine kadar T.C. Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu ve 506 sayılı Kanunun geçici 20 nci maddesinde  belirtilen emekli sandıkları ile kanunla kurulu diğer emekli sandıklarınca kendilerine yaşlılık, malullük veya ölüm aylığı bağlananların, 1/10/1972 tarihinden itibaren 1479 sayılı Kanun  kapsamı dışında sayılacağı, ancak, 1479 sayılı Kanuna tabi hizmet süreleri, diğer kurum ve sandıklara bildirilmiş ise bu hizmetlerin geçerli sayılacağı hüküm altına alınmıştır.

Değiştirilen hüküm doğrultusunda 1/10/1972-8/5/2008 tarihleri arasında 1479 sayılı Kanuna tabi sigortalı olan ve olması gerekenlerin sigortalılıklarının başlangıç tarihinden sonraki  bir tarihten 8/5/2008 tarihine kadar geçen süre içerisinde 5434, 2926 ve 506 sayılı kanunlar ile  506 sayılı Kanunun geçici 20 nci maddesinde belirtilen diğer emekli sandıklarınca kendilerine  malullük ve yaşlılık aylığı bağlanmış olanlar ile ölümleri sebebiyle hak sahiplerine aylık bağlanmış bulunanların 1/10/1972 tarihinden başlanmak üzere sigortalılıkları başlangıç tarihi  itibari ile iptal edilecektir.

1479 sayılı Kanuna tabi sigortalıların 2829 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde  bildirilmiş olan hizmet süreleri ise geçerli sayılacak bildirilen bu hizmet süreleri kesinlikle iptal  edilmeyecektir.  Kendilerine diğer sosyal güvenlik kuruluşlarınca malullük ve yaşlılık aylığı bağlanan  sigortalıların 2/8/2003 tarihinden itibaren 1479 sayılı Kanuna tabi çalışmalarının devam ettiği  tespit edilenler hakkında Kanunun ek 20 nci maddesi gereğince sosyal güvenlik destek primine  ilişkin hükümler uygulanacaktır.”

***SGK’YA DİLEKÇE VER KABUL GÖRMEZSE DE GİT DAVA ET

Şimdi bu yazıyı da ekine koyarak SGK Başkanlığı-Balgat-Ankara adresine dilekçe gönder. Dilekçen kabul görürse ne ala, kabul görmezse de İş Mahkemesinde dava açmak için bana gel. Ben sana yol yordam gösteririm.
*************************************************************
MALİYE BES PARALARINI DAHA ÖDEMEDİ

Merhaba Ali Bey, BES geri ödemelerinde hala geri ödeme yapılmadı, bu konuyu da gündeminize almanızı rica ediyorum, bakanlığa mail de attım ancak geri dönüş olmadı. Geçen yılın Ağustos sonundan beri geri ödeme başvuruları yapılıyor sigorta şirketleri geri ödeme miktarlarını devletin kasasına göndermişler ancak, erken başvuru yapmış olmama rağmen geri ödeme yapılmadı, sizin bu konuda bildiğiniz bir şeyler mutlaka vardır, paylaşmanız ricasıyla. Ayşe Koçak

Yüzde 25 devlet katkılı yeni BES uygulaması benim için hala muallakta. Bunun da iki sebebi var. Maliye çıkarttığı yasa ile daha önce kendilerinden stopaj kestirdiği BES’zedelere geçmiş borçlarını hala ödemedi. Bu sebeple yeni getirdikleri ve devletin yüzde 25 katkı yapacağım demesine inanmıyorum. Maliye ve Hazine dursaydı geçmiş BES’zedelere paralarını zamanında öderdi. Geçmişi ödemeyen geleceği hiç ödemez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Ali TEZEL Arşivi