Yusuf KAPLAN

Yusuf KAPLAN

Araplar nereye koşuyor?

Araplar nereye koşuyor?

Mısır’da halk bir anda sokağa döküldü, Kahire başta olmak üzere, özellikle İskenderiye’de sokakları doldurdu...

Sisi, Amerika’dayken böyle bir hâdisenin patlak vermesi dikkat çekici!

Mısır’da yeni bir darbe olur mu, Mısır halkı -Allah göstermesin- yine kitlesel katliama mı maruz kalır, bilmiyoruz.

Elbette, darbeciler, diktatörler, kendi halkını katleden zorbalar, bir saniye bile durmamalı, alaşağı edilmeli!

Emperyalistler, İslâm dünyasını terk etmediler aslında; sömürülerini, sömürdükleri ülkelere yerleştirdikleri kukla diktatörleri, uzaktan kumanda ederek sürdürüyorlar!

Bugün Mısır’ı yazmayacağım. Yarınki yazıda inşallah.

Elbette diktatörlerin devrilmesi gerekiyor! Elbette, mazlum Müslüman toplumların gerçek anlamda hürriyetlerine kavuşması gerekiyor!

Bu noktada Mısırlı kardeşlerimizin yanındayım sonuna kadar.

Ama Mısır’da ordunun parçalanıp ülkenin iç savaşın eşiğine sürüklenmesi tehlikesi var!

Şu kadarını söyleyerek bugünkü yazıma geçeyim: Lideri olmayan bir hareket bu. Mısır’da ayaklanmaları, İhvan başlatmadı, Amerika’da yaşayan Mısırlı bir iş adamının Sisi’nin yolsuzluklarını ortaya çıkararak böyle bir ayaklanmaya önayak olmasıyla başka hareketler veya gruplar sokağa çıktılar. İhvan mensupları, az da olsa, protestolara katıldı ilk gün.

İnşallah diktatörlerin sonu olur bu protestolar.

İnşallah Mısırlı kardeşlerimiz kendi kaderlerini kendileri belirleyecek konuma, imkânlara kavuşurlar.

SUUDİ ARABİSTAN VE KUVEYT KARIŞTIRILACAK...

Mısır’daki protestolar yeniden patlak vermeden önce Arabistan yarımadasının stratejik açıdan önemli iki ülkesi -Suud ve Kuveyt- büyük sorunlarla boğuşmaya başlamıştı.

Patlamaya hazır bombayı andırıyor iki ülkenin iç kamuoyları da.

Belki de bütün Arap dünyasını ateşe vererek, Arap dünyasını yerle bir etmek için düğmeye basmış olabilir emperyalist ülkeler.

İçerden kaynamayacak iki toplum da; dışardan kaynatılacak; mezhepçilik ve kabilecilik hortlatılacak, ülke, kaosun ve zamanla parçalanmanın eşiğine fırlatılacak!

İngilizler, tetikte bekliyorlar...

HUSÛMETLERLE BİRBİRİNİN ÖNÜNÜNÜ KESEN İKİ ÜLKE: SUUDLAR VE İRAN

Emperyalistler, Suudları İran’a, İran’ı Suudlara karşı kışkırtıyorlar!

İkisi de çoktan teşne bu sahte husûmete...

İkisinin de işine geliyor bu husûmet: İkisi de hazır bir düşman üzerinden içeriyi tahkim etmek, içerdeki huzursuzlukları yatıştırmak, vulger milliyetçilikler ve sahte mezhepçilikler üzerinden işbaşındaki iktidarlarını meşrûlaştırmak için kullanıyor bu husûmeti!

Şunu çok iyi bilelim: 21. yüzyılda Türkiye’nin, dolayısıyla Türkiye’nin öncülük edeceği İslâm dünyasının önünde takoz işlevi görecek şekilde kullanılıyor iki ülke de.

İKİ “SERSERİ MAYIN”, ARAP DÜNYASINI FELÂKETE SÜRÜKLÜYOR!

İki asırlık Arap tarihi, vehhabiliğin eseri selefileşmenin ürünü bir hâricî mantığının hâkim olduğu ve bütün bir Arap dünyasına hatta İslâm dünyasına ihraç edildiği şiddetli bir tarih!

Hâricî mantığı, selefsizleşme yani köksüzleşme anlamında Selefilik ve vehhabilik, İngilizlerin Osmanlı’yı çökertmek üzere icat ettikleri ve bugün terör örgütlerine evrilen bir felâket!

Bugüne kadar bu şiddet yüklü selefî / hâricî söylemi bütün İslâm dünyasında finanse eden Suudlar ve Körfez ülkelerinden, bu kez, “ılımlı İslâm projesi” olarak da adlandırdığım İslâm’ı Protestanlaştırma projesi’ni finanse etmeleri isteniyor!

Anlayacağınız, Birleşik Arap Emirlikleri’ne hükmeden İngiliz uşağıyla, Suud’a hükmeden Yahudi kölesi bütün Arabistan yarımadasını yangına çevirmek için ne gerekiyorsa yapıyorlar el ele...

El ele bölgeyi geri dönüşü olmayan büyük bir felâketin eşiğine doğru sürüklüyorlar...

Arapların bu kadar acze düştükleri, bu kadar aşağılık işlere aracılık ettikleri bir dönem olmadı pek tarihte.

Umarım, Mısır’ın beli kırılmaz, Mısır halkı uzun soluklu bir strateji geliştirerek emperyalistlerin oyunlarını boşa çıkaracak bir atılıma öncülük eder de, Araplar bu yüzkarası durumdan kurtulurlar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Yusuf KAPLAN Arşivi