Dr. Suat Erkmen

Dr. Suat Erkmen

Bebeklerde Değişen Hava Sıcaklığı Tehlikesi

Bebeklerde Değişen Hava Sıcaklığı Tehlikesi

Mart ayı sonrası nisan ayı geldi ve her yıl olduğu gibi hava sıcaklığında ani değişimler başladı. Biz yetişkinler bile bu ısı değişimlerinden etkileniyoruz. Bebeklerin sağlığına ise bu aralar daha da dikkat etmek gerekiyor. Çünkü bebeklerimizin bağışıklık sistemleri daha hünüz olgunlaşmadığı için hava sıcaklıklarından ve dış ortamdan alacakları mikroplardan daha fazla etkileneceklerdir.

Bebeğinizin bu dönemde sağlığını korumak için birkaç noktaya dikkat etmek gerekiyor. Özellikle bebeğiniz kıyafetlerini havaya uygun olarak ayarlamaya dikkat edin. Bebeğiniz çok sıcaktan hoşlanmaz, onu terletecek şekilde aşırı giydirmekten kaçının. Bebekler genellikle üşüdükleri için değil terleyip soğudukları için hastalanırlar. Bebeğinizin hava akımlarında kalmasından da korumanız gerekli.

Bebeğinizin anne sütünü yeterince aldığına emin olmalısınız. Çünkü anne sütü bebeğinizi beslediği gibi bebeğinizin bağışıklık sistemini güçlendirecek özel bileşenler de içermektedir. Sütünüz az ise bebeğinizin bağışıklığını güçlendirmek için anne sütü esas alınarak üretilen, etkinliği kanıtlanmış özel prebiyotik karışımı içeren bebek sütü ya da devam sütlerini tercih edebilirsiniz. Bu konuda kendi doktorunuzdan da yardım isteyebilirsiniz.

Altıncı aydan sonra ek besine geçtiğiniz dönemde de bebeğiniz dengeli beslenmesine özen gösterin. Bu dönemde bebeğinizi sadece ek besin ağırlıklı beslemeyin. Unutmayın ki bebeğinizin anne sütü ya da devam sütü ihtiyacı günde 500 ml olarak devam etmektedir. Tek başına sebze ya da meyvelerden alacağı vitaminler bebeğinizin bağışıklığını güçlendirmeye yetmeyecektir.

Tüm bu konulara dikkat ederek bebeğinizi sağlıklı olarak büyütmeye devam edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Dr. Suat Erkmen Arşivi