Şevki YILMAZ

Şevki YILMAZ

Cehennemin içinde Cennette olmak!

Cehennemin içinde Cennette olmak!

İlk İnsan Hz. Adem Atamız ve Eşi Havva Anamız; ilk beşer olarak, ilk şaşıranlardan oldular! Cennetteydiler! Azılı ve süresiz düşmanımız Şeytan’ın vesvesesi olan bir yalana aldanarak Allah’ımızın bir emrini çiğnediler ve belki de asırlardır yaşadıkları Cennetten ceza olarak Dünya Cezaevi Cehennemine gönderildiler!

İnsan nesli Dünya Cennetine gönderilmedi!
Dünya, Cennet yurdu olsaydı Cennet’ten çıkarılmaları ceza olur muydu?

Dünya hayatında sevinçler, neşeler, mutluluklar zevkler ve dostlar az!
Çileler, sıkıntıları, dertleri, fitneleri, belaları ve düşmanları ise çoktur!

Bu sebeple Dünya Cehennemi içinde Cenneti bulmayı ve Cenneti yaşamayı birlikte başarmalıyız!
Çünkü Dünya’da Cehennem taraftarları olan ahlaksızlar, sapıklar, sapkınlar ve zalimler eliyle yakılan Nemrudi ateşi içinde yaşamaya devam ediyoruz! Bu ateşi ilk yakan da ilk Şehid Habil hazretlerinin katili ve kardeşi Kabil olmuştu!

Şeytan ve taraftarları var oldukça Dünya Cehenneminde yaşamaya devam edeceğiz!
Çevremizle beraber tüm dünyayı saran Şeytanların büyük Şirk tuzakları olan saymakla bitmeyen beşeri ideolojiler Siyonizm, Kapitalizm Sosyalizm, Deizm, Agnostizm, Panteizm, Kamalizm, Şamanizim, Zerdüşizim, Laisizm ve Ataizm Cehennemi içinde yaşamaya devam ediyoruz!

Saidi Nursi (r.a)’ın “Bana, ‘Sen şuna buna niçin sataştın?’ diyorlar. Farkında değilim. Karşımda müthiş bir yangın var. Alevleri göklere yükseliyor. İçinde evlâdım yanıyor, imanım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, imanımı kurtarmaya koşuyorum. Yolda biri beni kösteklemek istemiş de, ayağım ona çarpmış; ne ehemmiyeti var? O müthiş yangın karşısında bu küçük hâdise bir kıymet ifade eder mi?..!” dediği gibi yalan, dolan, iftira, kumar, alkol, uyuşturucu, LGBT, Fuhuş, Faiz, Zina vb. isyan yangınları içinde yanıyoruz!

Ancak bu Nemrudi Cehennemler içinde Cehennem Ateşini gül bahçesine çevirten İbrahimi Cenneti yaşamayı başarmalıyız. Bu da; Dünya Cehenneminin ateşleri içinde Cennet’i bulan HALİLULLAH gibi olmaktan geçer! RUHULLAH olmaktan geçer! KELİMULLAH olmaktan geçer! Ve Resulullah’ın şartsız, itirazsız Ümmeti yani HABİBULLLAH taraftarı olmaktan geçer!

HALİLULLAH yani Allah’ımızın sadık dostu olmak Ateşleri Gülistana çevirir!

“(Zalim Nemrud İktidarının zalim ve kâfir yandaşları); “Eğer bir şey yapmakta kararlı iseniz, şu İbrahim’i yakın da, tanrılarınıza yardım edin, öçlerini alın” dediler. Böylece, dev bir ateş hazırladılar ve İbrahim’i mancınığa koyup ateşin ortasına attılar. Fakat bilmiyorlardı ki, Allah dilemedikçe ateş yakamaz, bıçak kesemez, kurşun öldüremezdi Allah’ımız buyurdu ki; “Ey ateş!” dedik, “İbrahim’e serinlik ve selâmet ol!” Böylece ona bir düzen (tuzak) kurmak istediler, fakat Biz onları daha çok hüsrana uğrayanlar kıldık.” Bir de baktılar ki İbrahim, âdetâ gül bahçesine dönen ateşin ortasında, Rabb’ine secde etmekteydi.’’ (Enbiya S.69-70)

İlahi mesajında belirtilen mücadeleyi tüm insanlık olarak kıyamete kadar yaşayacağız!

Ateş Yakanlar!

Ateşte Yananlar!

Ve Ateşi Allah’ımıza İmanıyla, Ameliyle, İtaatıyla! İhsanıyla, İhlasıyla ve güzel ahlakıyla söndürüp Cennete çevirenler!

Dünya Cehennem’i içinde Cennet’te olmanın bir yolu da RUHULLLAH olabilmektir! Yani bedenen yaratılmadan önce yaratılan Ruhumuzun Allahımıza, Rabbımız olarak verdiğimiz “Evet! Sen bizim Rabbımızsın!” (Kalu Bela) sözümüzde durmak! Ruhlarımızı Haramlarlarla ve İsyanlarla kirletmemek! Nefsi Emmarenin esiri etmemek!

Ruhumuzun Allah’tan gelip Allah’a döneceğine inanıp ölmeden evvel Allah’a ve yoluna dönebilmeyi başarabilmektir!

Yani Hz. İsa ( a.s) gibi Ruhullah olmayı başarabilmektir!

Yani zalimler, İslami Hayatı yasaklayarak vücudumuzu yasaklarla çarmığa dahi gerseler de Cehennem içinde Cenneti bir hayatı yaşayabilmeyi başarabilmektir Ruhullah olmak!

Dünya Cehennemi içinde Cennet’te olmanın bir başka yolu da KELİMULLAH olabilmektir!
Yani Hz. Musa (a.s)’ın Allah ile kelam etmesi gibi bizlerinde Kur’an-ı Kerim vesilesi ile Rabbimizle konuşabilmemizdir.

Allahımızın Kelamı yani sözü olan Ana Hayat Yasamız Kur’an-ı Kerim’i okumak, anlamak sevmek, yaşamak ve yaymak imansızlık, inançsızlık Cehenneminin içinde İman ve İslam Cennet’inde yaşamanın yoludur!

Cehennem içinde Cennet’te olmanın bir başka yolu da Resulümüz Hz. Muhammed (s.a) HABİBULLLAH Efendimize talebe ve taraftar olmaktır!

Üstadın dediği gibi;

“Müjdecim, Kurtarıcım, Efendim, Peygamberim; Sana uymayan ölçü, hayat olsa teperim!” diyebilen Mü’minler, dünya şirk ve küfür Cehennemi içinde İmani ve İslami Cennette yaşayabilmeyi başarabilmeleri ve azmettiklerinde başaracakları gerçeğine inanmaktır.

Çünkü;

“Ey iman edenler! Allah ve Elçisi, bireysel toplumsal, kültürel, ekonomik, siyasi, ahlâkî... yönlerden yeniden dirilişinizi sağlayacak bir konuda size çağrı yaptığında, bu çağrıya mutlaka uyun!….!” ( Enfal S.24) İlahi Mesajını yaşamayı başarabilen ferd, toplum ve Devletler Dünya’yı Cehenneme Çeviren Şeytani Emperyalist ve Siyonist güçlerin artarak devam eden hile ve tuzaklarını bozarak Dünya ve Ahiret Hayatlarını Cennete çevirmeyi başaracaklardır!

Ey Allah’ımız!

Bizlere; dünya ve ahiret cehennemini, sana imanla ve gönderdiğin hayat suyumuz İslam ile söndürecek Cennet hayatını yaşayabilmeyi lutfeyle!

Amiin..

Nefsimizde, Ailemizde ve Ülkemizde “İslam Sözleşmesi”nin uygulanması, Mescid-i Aksa’mızın özgürlüğü ve tatil olması dileğiyle

Selam, sevgi ve duayla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şevki YILMAZ Arşivi