Şevki YILMAZ

Şevki YILMAZ

Devlet Ana!

Devlet Ana!

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allah’ımıza (cc) hamd, Başöğretmenimiz, Önderimiz, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehl-i Beyt’ine, Ashabına, canımız ana ve babamıza, mü’min kardeşlerimize ve Allah’ın (cc) ilke ve inkılabı İslam’a tabi olanlara salat ve selam olsun.

Allah (c.c), hiçbirimizi Dinsiz ve Vatansız eylemesin!

Din ile Devlet ruh ile cesed gibidir!

Dinsiz, Devlet payidar olmaz!

Hak ve özgürlüklerimizin kaynağı olan Dinimiz İslam’da, Devletsiz yaşanamaz!

İslam ruhumuz, Türkiye vatanı ise cesetimizdir!

Hiç birimiz pirelere kızıp, Vatan yorganının yakılmasına alet olmamalıyız!

Dünyanın en rizikolu, en pahalı ve en tehlikeli vatanının bize emanet edildiğini asla unutmamalıyız!

Güzelliği, siyasi, ticari, jeopolitik konumu sebebiyle dostu az, düşmanı çok olan bu vatanı korumanın bedeli de çok ağırdır!

Nasıl kendi mal ve mülkümüzün telef olmasına ve işgaline izin vermiyorsak, vatanımıza göz dikenlere karşı da daha hassas ve birlik içinde olmalıyız!

Deprem ve sel gibi afetler karşısında Din, ırk, mezhep ve tarikat ayırımı yapmadan nasıl el ele verip yardımlaşıyorsak, Din ve Vatanımıza yönelik artarak devam eden terör ve işgal afetlerine karşı da daha güçlü bir şekilde birleşmeliyiz!

Kendi canlarımız ve evlerimiz söz konusu olunca Alevi-Sünni, Türk, Kürt, Arap, Acem, Laz, Çerkez, Abaza, Arnavut, Pomak, Boşnak ırkları ve parti, tarikat ayırımı yapmıyorsak, Dinimizi ve Vatan evimizi korumak için de ayrımcılığa ve bölücülüğe asla alet olmamalıyız!

İhtiraslarımız, hasedlerimiz ve çıkarlarımızla, kardeşliğimizi ve birliğimizi yok edip nefislerimizi ve nesillerimizi öksüz ve vatansız bırakmamalıyız!

Bu vatan, hepimize Allahımızın (cc) ve Elçisi Hz. Muhammed (s.a) Efendimizin ve izinden giden ecdadımızın bin asırlık emanetidir!

Dinimize ve Vatanımıza ihanet; Allahımıza, Resulümüze ve ecdadımıza ihanettir!

Devletimizi Hak ve adalet ilkeleriyle daha da güçlendirmeliyiz!

Devlet anadır!

Ana’ya; hiçbir kişiyi ayırmadan, ötelemeden ve ötekileştirmeden tüm evladları olan halkını kucaklamak yakışır!

Hastalanmış vücudumuzu kurtarmak için yeri geldiğinde cerrahi müdahale ile nasıl böbrek, ayak, parmak vs. gibi organlardan fedakarlık ediyorsak, vatan vücudunu korumak için de kangren olmuş kişi, kurum ve kuruluşları çekinmeden ama çok dikkatli ameliyat etmek Devlet Ana’nın görevidir!

Bu ameliyatı hasta organlara yaparken sağlam ve sıhhatli olanları yanlışlıkla özürlü hale dönüştürmemelidir!

Devlet Ana, zulmü; zulümle değil, mutlaka Hak ve adalet ilkeleriyle bertaraf etmelidir!

Zira, mazlumların yanında taraf olamayanlar kısa zamanda bertaraf olurlar!

Vatanımıza ihanet suçuyla cezaevlerindeki mahkum darbeci zalimlere mazlum görmek şehid ve gazilerimizle milletimize en büyük zulüm ve haksızlıktır!

Zalime mazlum, mazluma zalim muamelesi yapmaktır!

Ancak; zulüm ve ihanetlerini sahada oynayan aktörlerle, onları bilmeden seyredenleri ve gafletinden destekleyenleri Devlet Ana mutlaka birbirinden ayırmalıdır!

Devlet Anadan öncelikle beklenen, ihanet şebekesinin avam tabakasında yer almış gafil seyirci veya destekçi yüz binlercesini cezalandırmak yerine, oyun kurucu havas tabakasındaki binlerce haini cezalandırmasıdır!

İslam Nizamında işlenen, şahsi cinayetlerde katilin cezasını veya affını Devlet değil sadece öldürülenin yakınları taleb edebilir!

Ve yetimlerin kısas, diyet veya af talebini yerine getirmek Devlet Ananın görevidir!

Ancak; Devlete karşı işlenen isyan, ihtilal gibi terör suçluları katillerinin cezasını yetimlerin talebleriyle değil sadece Devlet verir!

Allah (cc), İlahi mesajı Ana Yasamız Kur’an-ı Kerim’in Maide Suresinin 33. ayeti kerimesinde teröristlere verilecek cezalarda Devlet’e dört yetki vermiştir!

1-Teröristin çatışma da öldürülmesi,

2-Yargılanıp İdam edilmesi,

3-Elleriyle ayaklarının kökünden çaprazlama kesilmesi! Veya

4-Bulundukları yerden sürülmesi (Vatandaşlıktan çıkartılıp yurtdışı edilmesi!).

İktidarına son vermek kasdıyla tertiplenen ve onlarca askerin ve vatandaşın şehid edildiği bombalı darbe teşebbüsünde yakalanan teröristi, Sultan Abdulhamid’in Devletin yüksek menfaatleri doğrultusunda çalışma şartıyla affederek, yurt dışında Devletin istihbarat elemanı olarak kullanması bu ilahi mesajın gereğiydi!

Yalan ve iftira kampanyalarının artarak devam ettiği bu süreçte;

Türkiye Devleti gemisinin Kaptanı Tayyib Erdoğan kardeşimize güvenimiz tamdır!

Kiminle neyi kavuracağını ve gelmekte olan tsunami kasırgalarına karşı nasıl dümenini kıracağını iyi hesab ettiği kanaatindeyiz!

Bize düşen görev, Kaptanı desteklemek ve olası tehlikeleri bildirmektir!

Kasıtlı ve hamasi propagandaların etkisiyle telaşlandırıp Vatan gemisini batırtmamaktır!

Zira araçlar yolcuya göre değil, yollara göre dikkatle sürülürse salimen hedefine varılır!

Allah (cc), Hak ve adalet üzere inşa edilmekte olan devletimize zeval vermesin, Ümmet’i Muhammed’e ana şefkatiyle kucak açan Türkiye’mizi korusun. Havada, karada, denizde muzaffer eylesin.

Amin

Tatil olması dileğiyle Cuma bayramımız mübarek olsun.

Selam ve duayla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şevki YILMAZ Arşivi