Aydan ÜSTKANAT

Aydan ÜSTKANAT

Dikkat! Sebze tozu geliyor...

Dikkat! Sebze tozu geliyor...

Keki yeşil, pilavı mor yapabilirsiniz. Hem de doğal yollarla. Renklerle ilgilenmiyorsanız sebze tozlarının lezzetinden yararlanın. Olmadı yüzde yüz doğal antiaging bir yüz maskesi hazırlayın...

Evren bir zamanlar sadece toz bulutuydu, yani toz deyip geçmemek lazım. Cansu ve Çağatay Can Öztürk çifti de sebze ve meyvelerin toz formuna sağlıklı bir şekilde ulaşmak için uzun bir yol kat etmişler. Buldukları yöntemle Naturelka markası doğmuş, marka bugün tam iki yaşında. Sebze ve meyvelerden doğal bir şekilde toz elde etmenin peşine düşen bu çift malzemeleri hijyenik koşullarda kurutup öğüterek toz haline getiriyor. Kullanım alanı oldukça geniş doğal bir ürün. Hazır çorbalardaki mantığa benziyor, daha çok tarhana misali. Ama ters mantık. Yani yeni bir ürün oluşturmuyor var olan malzemeyi toz haline getiriyorsun, spesifik bir ürün var karşımızda. Harman değil, içinde glüten, katkı maddesi yok.

Kişisel olarak sebze ve meyvelerin gerçek formlarıyla ilgileniyorum. Yaptığım işte onların mevsimsel değişimlerinden ilham alıyor, mutfağımda lif ve öz suları ile birlikte tüketmeyi tercih ediyorum. İşin aslı o estetik paketleri gördüğümde çok ilgilendiğimi söyleyemeyeceğim. Ne zaman ki hamurla olan müthiş uyumunu keşfettim işte o gün bu gün mutfağımın demir başı oldular. Aslında basit bir denklem var karşımızda. Öztürk çifti her ne kadar “Zamandan tasarruf edin, yıkama ve doğrama ile vakit kaybetmeyin” sloganıyla yola çıkmış olsa da ben buna katılmıyorum. Yemek yapmak ciddiye alınması gereken bir mesele. Yediğiniz şeyden önemli ne var? Her gün bu koşuşturma, çalışma, stres neden? Eve en iyi gıdaları almak, ağız tadıyla yaşlanmak ve sağlıklı çocuk yetiştirmek için değilse neden? Yemek yapmaya zaman ayırmak bir lüks değil gereklilik olmalı. Bence bu minik tozların becerileri zaman kazanmaktan da daha öte bir yerde. Bu malzeme sebzelerle birlikte kullanıldığında, hamur işleri, özellikle makarna ve pilavda müthiş denklemler kurmak mümkün. Doğru zamanda doğru reçeteye dahil edildiğinde tozu dumana katacağını garanti ederim.

HER ŞEY AYDIN KESTANESİYLE BAŞLADI

Bursa ünlüdür ama Türkiye’nin gerçek kestane ambarı asılnda Aydın’dır diyen Çağatay Can Öztürk “Aydın kestanesine nasıl katma değer kazandırırız ile başladı her şey. Aklımıza ilk gelen tabii ki “Kestane şekeri” oldu. Maalesef Aydın’da kestane konusunda markalaşmış bir firma yok. Bu konuda ilk olmak için kolları sıvadık. Üç sene önce kestane şekeri tesisi araştırması yaparken İtalya’da bir markette Kestane unu ile tanıştık. Glütensiz ve tadının muhteşem olması bize bambaşka bir projenin kapılarını açtı, peşine düştük. Yaklaşık altı ay uzmanlardan destek alarak dersimizi çalıştık.” diyor.

Şu an kestane unu, domates tozu, portakal, limon, ıspanak, pırasa, kereviz, kırmızı pancar, soğan ve sarımsak tozları ile on ürünleri var. Bu sezon çilek deniyorlar. Yaban mersini ve karadut ise gündemlerinde. Patates unuysa yaz sonu raflarda yerini alacakmış. Endüstriyel kullanımlar içinse talebe göre havuç, biber, lahana, maydanoz, elma, brokoli gibi hemen hemen bütün meyve ve sebzeleri kapalı sistem (güneşsiz) kurutuyorlar.

KEŞFEDİN

Bu ürünlerin hakkını verebilmek için denemeler yapmanız gerek. Malum sebzenin tozunu kullanmak gibi bir alışkanlığımız henüz yok. Benim denemelerime gelince; Pancar tozuyla mantarlı kuskus yaptım gayet iyiydi ama ne zaman ki makarna hamurunu onunla yoğurup açtım işte o zaman benim için işler değişti. Sonuç şahaneydi. Soğan ve domates tozuyla sebzeli arpa şehriye, kereviz tozuyla füme balıklı dip sos, ıspanak tozuyla patates püresi, portakal tozuyla enginar. Bunlar şimdilik başlangıç denemelerim. Eminim sizler de denedikçe farklı lezzetler bulacaksınız. Benim aklıma yeni bir şey gelmez, uğraşamam derseniz o zaman Naturelka’nın web sitesini ziyaret edin. Hadi bu günlük bu işin sonu yemekle bitmesin. Yazıyı portakal tozunun yapısındaki antioksidanlarla bir yüz maskesi yaparak noktayalım...

Pizza yiyerek fit bir yaza adım atın...

Şehrin en iyi pizzasının adresi Bafetto, yaza formda girebilmeniz için şahane reçetelerle karşınızda...

Rokadan enginar kalbine, patlıcandan kuru domatese ve tüm sağlıklı otlara kadar en özel malzemeler incecik hamur ile bir araya geliyor... Ayrıca isteyenler bu şahane pizzaları tam buğday unlu hamur seçeneğiyle de yiyebilecekler.

Sonuç ise sağlıklı ve fit bir yaza ilk adım!

Caddebostan, Şaşkınbakkal, Ataşehir veya Astoria AVM’deki şubesinde sizi bekleyen bu lezzetleri ister gelip, isterseniz de evinize/ofisinize sipariş vererek deneyebilirsiniz.

Yüzdeki siyah noktalar ve lekeler için yüz maskesi

2 kaşık  portakal kabuğu tozu, 2 kaşık yoğurt, bir kaşık bal, cildi nemlendirmek için 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Anti Aging yüz maskesi

2 kaşık  portakal kabuğu tozu,  1 çay kaşığı zerdaçal, 1 bardak su

Tüm malzemeleri karıştırın. Yüzünüzü  suyla yıkayın. Yüzünüze ve boynunuza portakal kabuğu yüz maskesini uygulayın nazik ve dairesel hareketlerle masaj yapın.  15-20 dakika bekletin. Ilık su ile durulayın. Son olarak, gözenekleri kapatmak için yüzünüze soğuk su çarpın. Haftada bir iki ya da üç kez  tekrarlayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Aydan ÜSTKANAT Arşivi