Ahmet ALTAN

Ahmet ALTAN

Heyecan

Heyecan

Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz ama seçimlere iki ay kala ben 12 Eylül referandumundan önceki heyecanı göremiyorum etrafta.

Aday adaylarından başka heyecanlı kimse yok gibi.

Neden böyle bir fark var?

Yarışın galibinin şimdiden belli olması, AKP’nin epey bir farkla birinci parti çıkacağının anlaşılması belki heyecanı öldürüyor.

Ama bence daha önemli olanı halka referandumda önerilen “somut değişikliklerin” benzerlerinin bu seçimde sunulmaması.

CHP’nin bazı “sivil” atakları ve değişim önerileri var ama bunlar “Ergenekon destekçiliğiyle” yanyana gelince sönükleşiveriyor.

CHP’nin değişim önerilerini beğenen, ülkenin değişmesini, demokratikleşmesini isteyen hiç kimse, “Ergenekon’u destekleyen ve bu hukuki süreci bitirmek istediğini ortaya koyan” bir partiye oy vermez.

Belki yanılıyorum ama ben bileğine Ergenekon prangasını takan CHP’nin çok fazla zıplayabileceğini sanmıyorum.

O eski, bildik CHP seçmeninden oy alabilir ancak gibi gözüküyor bana.

CHP’nin değişim önerilerinin samimiyeti ve inandırıcılığı, Ergenekon etkisiyle sıfırlandığı için geniş çevrelerde bir heyecan yaratmıyor.

Çünkü bir partinin hem Ergenekon kisvesindeki “derin devleti” savunup, hem de o derin devletin önlemek için elinden gelen her şeyi yaptığı özgürlük atılımlarını gerçekleştirmesi kimseye mümkün görünmüyor.

Burada asıl heyecanı yaratacak olan AKP.

Referandumda da zaten bu partinin önerileri bütün toplumu etkileyip ayaklandırmıştı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Ahmet ALTAN Arşivi

Zor

11 Kasım 2012 Pazar 18:14