Ali TEZEL

Ali TEZEL

Hukuksuz el koyma oyununu vatandaş bozdu

Hukuksuz el koyma oyununu vatandaş bozdu

Bank Asya’yı kötüleme ile batıramadılar hukuksuz bir şekilde yönetime el koydular. Amaçları herkes parasını çeksin banka batsın idi ama bunu da biz kampanya ile engelleriz. Çünkü bizim amacımız hukuktan yana olmak.

Yaklaşık bir1 yılı aşkın süredir Bank Asya üzerinde gerek yazılı gerek görsel medyada kötüleme, karalama kampanyası yapıp Sermaye Yeterlilik Rasyosu 12'den aşağı düşsünde BDKK ve TMSF bankaya el koysun diye uğraşanlar için Bankacılık Kanunu'nun 74’üncü ve 158’inci maddelerine bir göz atsın.

KANUNLARI İYİ OKUYUN!

Buna göre; madde 74’te 5187 sayılı Basın Kanununda belirtilen araçlarla ya da radyo, televizyon, video, internet, kablolu yayın veya elektronik bilgi iletişim araçları ve benzeri yayın araçlarından biri vasıtasıyla; bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz" denilmektedir.

Yine aynı kanunun 158’inci maddesinde ise, "Bu Kanun’un 74’üncü maddesine aykırı davrananlar bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin günden 2 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. İşte bu fıkrada yazılı fiil neticesinde özel veya kamusal bir zarar doğarsa verilecek ceza altıda bir oranında artırılarak hükmolunur” ibaresi yazar.

KAMPANYALARI TUTMADI

Bir yılı aşkın süredir yaptıkları kampanya ve algı operasyonları tutmayanlar, önceki gün bankanın yönetimine el koydular hem de hukuksuz bir şekilde. Zira kanunların herhangi bir yerinde bu tür bir hüküm yok. Yönetime el koyma demek mülkiyet hakkını yok saymak demektir. Yani bundan böyle her vatandaşın evine, arabasına, şirketine, dükkanına, iş yerine tarlasına da hukuk dışı şekilde el konulabileceğini gösterir.

Bir ülke vatandaşları hukuken kendileri hakkında gelecek tahmini yapamaz duruma gelirlerse o ülkede yatırım güvenliği de olmaz bu sebeple yatırım da olmaz. Yabancı sermaye de gelmez. Gelecekte başına neler geleceğini kestiremeyen birisi neden parasını, malını, mülkünü riske etsin ki. Şimdi Bank Asya'nın başına gelenler sizin başınıza da gelebilir. Bu korku ve belirsizlik de büyümeyi, üretimi de ortadan kaldırır.

HUKUKTAN YANA OLMALIYIZ

Geçen gece Bank Asya olayını ve yapılan hukuksuzluğu duyunca dayanamadım. Hukukun bu kadar ayaklar altına alınmasına da kayıtsız kalamazdım. Bank Asya'yı sevmiyor olsanız da hukuk yanında olmak hepimizin ortak vazifesiydi ve bir kampanya başlattım. Her vatandaş hükümetin ve diktanın beklentilerini kıracak şekilde, Bank Asya'dan para çekmek yerine para yatırmalıydı. Çok da güzel tepkiler geri dönüşler aldım. Ben de gittim ve paramı bir başka bankadan çekip, Bank Asya'ya yatırdım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Ali TEZEL Arşivi