Ali TEZEL

Ali TEZEL

İsviçre’den prim transferi nasıl yapılır?

İsviçre’den prim transferi nasıl yapılır?

isviçre denilince akla Alp Dağları, çikolata ve bankacılık sektörü gelir. Bugün uzun yıllar İsviçre’de yaşamış ve daha sonra memlekete geri dönmüş bir okurumuzun sorularına cevap arayacağız. “1979'dan 2014 Mart ayına kadar İsviçre’de çalıştım. 04.05.2014 tarihinde Türkiye'ye kesin dönüş yaptım. Sigortaya olan yurtdışı borçlanmamı kendim açıktan ödedim. İsviçre’deki prim transferi için Antalya SGM’ ye başvurdum. Sigortadaki memurun bana verdiği bilgi şöyle; 35 senenin İsviçre’deki kesilmiş olan primimin tamamını değil de Türkiye sigortasına borçlanmış olduğum senelerin priminin ödeneceğini söyledi. Bu konuda ne yapmam gerekiyor? (Hüseyin SELİMBAŞOĞLU)

Sayın Okurum,
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile ‘Gurbetçilerimiz’ arasında İsviçre’den prim transferi konusunda yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Yurtdışında çalışılan sürelerin kısmen borçlanılması mümkün. Ancak SGK, İsviçre SGK’sı arasındaki Sosyal Güvenlik Sözleşmesini gerekçe göstererek İsviçre’de kesilen primlerin tümünün sigortalıya iadesini çalışılan sürelerin tamamının borçlanılması halinde uyguluyor. Kısmi borçlanma yapıldığında primlerin borçlanılan süreye tekabül eden kısmı iade ediliyor ve borçlanılmayan süredeki günler Türkiye de geçmiş hizmet olarak kabul edilmiyor. 
 
FAZLA PARA İSTENİYOR
 
Örneğin 1974 yılından Türkiye'de 200 gün SSK statüsünde çalışması olan 1959 doğumlu Ahmet Bey aynı yıl İsviçre'ye gitmiş ve 10 bin gün çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönmüş bulunmuş olsun. Ahmet Bey transfer edilecek primler karşılığı borçlanıp emekli olmak isterse tam olarak 10 bin günlük prim ödenmesi isteniyor. 3201 sayılı Kanuna göre 3 bin 400 günlük borçlanma yaparak emeklilik hakkını hemen kazanacak olan Ahmet Bey transfer edilen primleri alabilmek için ihtiyacı olmadığı halde 10 bin günlük prim ödemek zorunda kalıyor.
 
Zira SGK “Transfer olunan primlerden Türk emeklilik sigortası çerçevesinde sigortalı veya hak sahibi yararına hiç bir menfaat sağlanmıyorsa, anılan yetkili kuruluş transfer edilmiş olan primleri ilgili kimselere öder” hükmünü gerekçe göstererek fazla ödenen primlerle aylığın 1 TL bile artmasını gerekçe göstererek tamamını borçlandırıyor.

MAHKEMEYE GİDİN
 
Bununla birlikte siz borçlanma yapıp emekli aylığını bağlattıktan sonra transfer talep etseniz SGK yine borçlanma süresinin 10 bin güne çıkartılmasını şart koşar.
İşte burada borçlanma işleminin önemi devreye giriyor. Eğer borçlanmayı en değerli dönemleri en uygun rakamdan seçerek yapmışsanız SGK gün artırırken aylığınızın da artığını söyleyemeyecektir ve yargı yoluna başvurduğunuzda transfer edilen primlerin toplam süre borçlanılmadan alınması daha kolay olacaktır.
 
Açacağınız davada şansınızın olup olmaması da borçlanmayı doğru yapıp yapmadığınıza bağlı bulunuyor. Eğer aylık bağlanıp bankadan çekmediyseniz vakit kaybetmeden SSK aylık bağlama sistemini bilen bir uzmana aylığınızı bağlanmadan hesaplattırın. Doğru borçlanma yapmamışsanız aylığı ve borçlanma işlemini bozdurup yeniden doğru biçimde yapın ve ondan sonra SGK’yı dava edin.
 

Örnekten hareket edersek 10 bin gün borçlanma için 135.840 TL ödemek gerekirken 3 bin 400 gün için 46.185,60 TL ödemek yeterli bulunuyor. Oysa aynı amaç için 80-90 bin TL fazla ödememek için dava yoluna gitmenizi öneririm.

 

EMEKLİ ÇALIŞAN HASTALIK NEDENİYLE RAPOR PARASI ALAMAZ
 

 

Ali Bey, 08.03.1965 doğumluyum. 08.03.2012 tarihinde emekli oldum. Emekli olduğum aynı iş yerinde destek primi ödeyerek çalışmaya başladım. Bir yıl sonra beyin kanaması geçirdim. Yüzde 68 çalışma gücü kayıp raporum var. Kısaca işgöremezlik ödeneği veya tazminatı alabilir miyim? (Taner DAMAR)
 

Sayın okurum, Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödeyerek bilfiil SSK’lı olarak çalışmaya devam ettiğiniz dönemde geçirdiğiniz rahatsızlık nedeniyle rapor aldığınız günler için geçici işgöremezlik ödeneği almanız bu rahatsızlığınızın iş kazası veya meslek hastalığı kaynaklı olmasına bağlıdır. Emekli çalışan hastalık nedeniyle rapor parası alamaz. Eğer başınıza gelen rahatsızlık iş kazası veya meslek hastalığı kaynaklı ise zat

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Ali TEZEL Arşivi