Aydan ÜSTKANAT

Aydan ÜSTKANAT

Kış Pizzası

Kış Pizzası

Pizzaya bayılıyorum! Evde benim kadar pizza yapan var mıdır, bilmiyorum? Her iki kitabımda da pizzaya yer vermişimdir, hatta yeni çıkacak olan üçüncü kitabımda bile var. Sanırım tüm kitaplarımda da olacak. Çok seviyorum çok!

Kim sabahtan hamunuru hazırlayıp, öğlen bilgisayar başında yetiştirmesi gereken işleri yaparken, bir taraftan da kalkıp kendine pizza pişirir? Vallahhi de billahi de ben yapıyorum!

Ve işte dün icat ettiğim bu pizzamı sizinle paylaşmaktan gurur duyuyorum. Afiyetle!

2 adet için

2 su bardağı tam buğday unu

yarım su bardağı su

yarım çay kaşığı kuru aktif maya

2 yemek kaşığı zeytinyağı

bir tutam tuz

üzeri için

yeteri kadar: süzme yoğurt, önceden haşlanmış brokoli çiçekleri, parmesan rendesi, keçi peyniri, dilimlenmiş yeşil zeytin, yarı kurutulmuş domates, taze biberiye

Hamur için unu bir kaba alın içine tuz, kuru maya koyup parmağınızla şöyle bir karıştırın. Ortasını çukurlaştırıp su ve zeytinyağını koyun ve yavaş yavaş dışarıdan ortaya unu toplamaya, karmaya başlayın. Malzemeyi tezgaha alıp yoğurmaya başlayın. İkiye ayırın ve disk olarak yuvarlayıp, üzeri kapalı ılık bir yerde 1 saat mayalandırın.

Hemen kullanmayacaksanız, üzeri kapalı buzdolabında 5 gün kadar durur. Hamuru tezgaha alıp, ister oval ister yuvarlak açın, üzerine biraz zeytinyağı gezdirip, süzme yoğurt sürün.

Bol parmesan peynirini serpiştirip, brokoli, dilimlenmiş zeytin, kurutulmuş domates parçacıkları ve elinizle ufaladığınız keçi peyniri ile zeytinyağına bulanmış biberiye yapraklarını serpiştirin. 230°C’de ısınmış fırının zeminine koyup 8dk pişirin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Aydan ÜSTKANAT Arşivi