Şevki YILMAZ

Şevki YILMAZ

Kurbanlıklar varken Kurban!

Kurbanlıklar varken Kurban!

Bismillahirrahmanirrahim

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allah’ımıza hamd, Önderimiz, Sevgili Resulümüz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Resul Efendilerimize, izinden gidenlere, Ehlî Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Allah (c.c)’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olan Mü’min kardeşlerimize, Din ve Vatan muhafızı Şehit ve Gazilerimize salat ve selam olsun!

Allah’ımızın sevgisine, rahmetine, merhametine, yardımına ve korumasına yakın olmak manasına gelen Kurban, tüm hayatımızın ana hedefidir! Tüm hayırlarımız ve hayırlı amellerimiz (eylemlerimiz), Allah’ımıza mukarreb (yakın) kul olmanın Kurban vesileleridir! Sevgi, saygı, ilim, iman, cihad, namaz, zekat, oruç, hac, sılay-ı rahiym (Ana, baba, kardeş ve Akraba ziyaretleri) gibi amellerimiz (eylemlerimiz) ve tüm ibadetler, Allah’a kulluk yolunda Kurban (Qariyb-Yakın) olmanın ibadetleridir!

De ki: “Şüphesiz benim namazım, Kurbanım ve diğer tüm ibadetlerim, hayatım ve ölümüm sadece ve sadece âlemlerin Rabbi olan Allah’a (Kul olabilmemiz)) içindir.” (Çünkü riyakârlık ve din istismarcılığı şirktir.) O’nun (Allah’ın ne Zatında, ne icraatında ne de şeriatında ) şeriki (ortağı ve benzeri) asla yoktur. Bana böyle (iman etmem) emrolundu. Ve ben Müslümanların ilki (öncüsü ve rehberi)yim!” (Enam S.162-163) Ayet-i Kerimesini okuyarak ve tekbirler getirerek BİSMİLLAH ile Kurbanlıklarımızı kesip bir kulluk görevini daha yerine getireceğiz İnşAllah!

Ana ve babamızdan, akrabamızdan ve komşularımızdan başlayarak bayram sevinçlerine ikramlarımızla ortak olacağız İnşAllah!

Nefsi ve şehevi arzularının kabulü için Allah’a kurban veren ilk insan ve ilk peygamberimizin evladı, ilk katil Kabil’in kurbanını yaktırarak kabul etmeyen Allah’ımızın, bizim kurbanlarımızın kabulü için Habil Hazretlerinin kurban niyeti gibi; helal, halis, samimi ve sadece Allah rızası için olması şarttır!

Bir asırdır şirke, küfre, batıya ve batılılara hayran olalı; kurbanlık hayvanlardan çok, Müslümanlar ve medeni değerlerimiz kurban ediliyorsa kurbanlıklarımızın kabul edilip edilmediğini iyice düşünmeliyiz!

Çin ve Hind kasaplarının işgal ve sömürü bıçaklarıyla doğradığı Türkistan’ın, Keşmir’in, Arakan’ın mazlum kurbanlık hakları,
Siyonist İsrail kasaplarının işgal ve sömürü bıçaklarıyla doğradığı mazlum kurbanlık Filistin halkları,

Avrupa Kasaplarının sömürü ve işgal bıçaklarıyla doğradığı Afrika’nın aç, sefil, mazlum, kurbanlık halkları,

Rus Kasaplarının işgal ve sömürü bıçaklarıyla doğradığı Türk Âleminin mazlum kurbanlık halkları adeta asrımızın, kurtarılmayı bekleyen mazlum olan kardeşlerimizdir!

Başta Türkiye olmak üzere tüm ülkelerin Müslüman halklarının maddeci eğitim ve kültür emperyalist bıçaklarla çocukları ve gençleri vurdumduymaz, modaya, uyuşturucu bağımlılığına, faize, fuhşa, kumara kurban edilmesi felaketlerinin arttığı bir asırda; sadece hayvanları kurban etmekle görevimizin bitmediğini artık anlamalıyız!
Faizin, fuhşun, modanın, kumarın, alkol, esrar, eroin, bonzai gibi uyuşturucunun ve cinsi sapıklığın kurbanı gençler ve yıkılan ailelerin kurbanları; bu seküler, ladini, dünyevileşme putunun ‘’kurbanları’’ olarak sayıları her geçen gün artarak devam ederken, sadece senede bir gün hayvanları kurban etmekle görevimizin bitmediğini ne zaman anlayacağız!

Asıl kurban; Din, Devlet, Vatan, can ve namus muhafazası uğrunda nefislerimizi ve nesillerimizi Allah için ıslah edebilmektir!

Asıl kurban; ilimle imanla, namazla, zekâtla, sevgi, saygı ve merhamet dolu güzel ahlakla donanmış olarak Allah’ımıza kurban (yakın) nesilleri yetiştirebilmektir!

Yeryüzünün tamamı; zalimlerin silah ve kültür bıçaklarıyla doğradığı kurbanlık milyarlarca mazlum insanlarla dolu iken, mazlumların özgür olacağı güne kadar bayramımızı sevinçle tebrik edemiyorum.

“Yeni Dünya Dümeniyle” Zalimlerin yönettiği dünyayı bu Siyonist ve emperyalist eşkıyalardan kurtarıp İslam Medeniyetimizle “Yeni Dünya Düzenini” kurduğumuzda tüm mazlumlarla gerçek bayramlara kavuşacağız inşallah!

Allah’ımız İsm-i Azamı hürmetine; nefislerimizi, nesillerimizi, devletimizi İslamî ilkeleriyle zatına kurban (Qarıyb-Yakın) eylesin!

Emriyle keseceğimiz kurbanlıklarımızı yeryüzünde ilk şehidimiz Hz. Habil (a.s) Efendimizin kabul olunan kurbanına dâhil eylesin. Talebelerimizin tatile girdikleri bu tatil aylarını ve tüm aylarımızı kazasız, belasız, afetsiz, huzurlu ve mutlu geçirmemizi lütfetsin. Amiin.

Nefsimizde, ailemizde ve ülkemizde “İslam Sözleşmesi”nin uygulanması, Mescid-i Aksa’mızın, Osmanlıcamızın özgürlüğü, tatil olması dileğiyle...

Selam, sevgi ve duayla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şevki YILMAZ Arşivi