Selim DENİZALP

Selim DENİZALP

Kusursuz Futbolu İçerde de Bekleriz

Kusursuz Futbolu İçerde de Bekleriz

Manisa’da Akhisar Belediye karşısında Ç.Rizespor neredeyse kusursuz oynadı ve farklı bir galibiyetle lige altı hafta sonra yeniden döndü.

Özellikle ilk 45 dakika içinde sahada ne yapmasını bilen, takım halinde Giray’ın dönmesi ile savunmayı oturtan, kanatlarda görev yapan Holosko ve Liban Abdi’nin beklere verdiği destek, ortada ev sahibi takımın bir numaralı merkezi dişlisi Bilal Kısa’yı Ludovic ve Kıvanç’la pazifize eden Ç.Rizespor’da santrafor Kwekue’nin belki gol atmadı ama ortaya koyduğu anormal iştahlı futbolu en büyük artılarının başında geliyordu.

Yeşil-mavili takımda Eren ve Deniz’e de özel parantez açmak gerekiyor. Maç öncesi sakatlığı bulunan Eren Albayrak , sol bekte Ali Adnan ile yaşanan devre mülk konusunda son noktayı koydu ve oranın tabusu artık bende diyerek Iraklı oyuncun yurt dışı transferinde kapıları ardına kadar açarak “güle güle” dedi.

Deniz Kadah ise Hikmet hoca ile ayrı bir kimliğe büründü. Özellikle deplasman maçlarına 9,5 pozisyonda santrafor arkası oynadığında “pimi çekilmiş bomba” misali durdurulması imkansız oluyor. Bu futbolcunun en iyi yaptığı iş yüksek enerjisi altında yaptığı amansız baskı. Mikser gibi stoper on libero arasını dağıtan Deniz, birinci bölgede rakip takımların etkili hazırlık pas alış verişine son veriyor, diğer yandan ise defanstan veya kaleciden dönen ikinci topları tilki gibi takip ederek cezayı kesiyor. Deniz Kadah bence yerini buldu ve sakın ola Hikmet hoca Gaziantep maçında olduğu gibi kanata onu bir daha hapis etmesin.

Atmaca’da dün parlayan bir başka yıldız ise Somalili Liban Abdi oldu. Bu futbolcu uzun zamandan beri küstürülmüştü. Oynadıkça form bulan Liban Abdi, biraz sevgi, biraz da arka sıvazlaması ile gerçek kalitesini ortaya koyacaktır. Yetenek var bunda, eksik olan malzemeyi Hikmet hoca gördü ve Liban’a o manevi yüklemeyi yaptı.

Bireysel değerlendirmelerden sonra maça tekrar dönecek olursam ilk devre ortaya konulan kusursuz futbol sonrası Ç.Rizespor, ikinci devre hem durmadı hemde rakibi durdurdu cümlesine yer vermemiz gerekiyor. Bir çok olgun atak geliştirdik ve bunlardan sadece birinde fileleri havalandırdık. Diğer yanda ise ev sahibi takımın atacağı şeref sayısına dur dedik . Bunu yaparken kaleci ve defans dörtlüsü anormal bir konsantre içindeydiler.

Dün deplasmanda alına Akhisar Belediye galibiyeti bize gösterdi ki bu takım temposunu yükselttiğinde bu ligde daha çok yakacaktır. Bu tempo, bu iştah deplasmanda kabarıyor, bunun birde iç sahası var ve ligde evinde galibiyeti olmayan tek takım Rizespor.

Hikmet hoca iç sahada bir şeyleri değiştirmesi lazım. Bu dış saha galibiyeti bizi bir kez daha yanıltabilir. Tıpkı Eskişehir ve Sivas galibiyetleri sonrası olduğu gibi ve ben o günlerde de bunları yazmıştım. Rakip takımlar Rize’yi içerde çözdü. Ona göre önlem alıyorlar ve elini kolunu doldurarak Rize’den ayrılıyorlar.

Evet, içerde kaybetmeyen Akhisar Belediye takımını iyi futbol ile farklı galibiyetle dönmek çok önemli idi. Asıl önemli olan hafta sonu oynanacak olan Konyaspor maçı. Rizespor’un ikinci devre nasıl bir yöne gideceği bize bu maç rotayı belirleyecek. Geçen hafta da dile getirdim içirde sis var dedim, Konyaspor maçından alınacak bir üç puan içirde ki sisi dağıtacaktır. O sis dağıldı mı gerisi zaten gelecektir. Buradan taraftara büyük iş düşüyor. Konya maçında vereceğiniz büyük destek ilk iç saha üç puanın inanın 1,5’uğu demek. Geri kalan 1,5’uğu sahada ki futbolcular alacaktır. Hadi Atmaca, bu yukarı mı? Aşağıya mı ? kırılma maçında tribünlerde ki yerimizi alalım ve takımımıza 90 dakika destek olalım. Varmısınız ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Selim DENİZALP Arşivi