Selim DENİZALP

Selim DENİZALP

ÇAKMA ARDAHANLI‏

ÇAKMA ARDAHANLI‏

Öncelikle şunun altını çizeyim. Dünyanın neresinde olursa olsun, hakem hatası elbette olur, olmaya da futbol topu döndükçe devam edecektir…

Şimdi sevgili Rizeliler ve Ç.Rizespor taraftarları, bu satırdan sonra yazacaklarımı iyi okuyun ve ona göre Ç.Rizespor – K.Erciyes maçını yorumlayın, özellikle Ali Adnan ve Trabzonlu Barış Memiş arasında yaşananları ve sonrası çıkan tek taraflı infazı…

Bizim komşumuz Trabzon…

Trabzonspor futbolda bir markadır, bunu kimse inkar edemez…

Bu şehirden her sezon onlarca hakem çıkar, Türkiye liglerinde düdük çalar veya bayrak kaldırır..

Bizde ise durum tam tersi. Özellikle TFF’de bu kadar güçlüyken bile mevcut hakemlerin önü kesilerek, ya maç verilmeyerek bıktırıldı, yada emekliye ayırdılar. Bu ayıp başta Rize’ye yön veren siyasetçilere, daha sonra o güçlü koltukta oturan bürokratlara gitsin… Hani bizim lobimiz.

Şimdi geleyim Erciyes maçında yaşanan hemşeri kıyağına..

Dakikalar 27’yi gösteriyor, sol bek Ali Adnan, bir çok ulusal yorumcunun dile getirdiği gibi topu rakipten temiz bir şekilde alıyor, maçın orta hakemi devam derken, yardımcı hakem Ardahan bölgesinden Özgür Ertem ısrarla bayrağını kaldırarak “Faul var hocam” diyor…

Orta hakem Hakan Ceylan, Ardahan bölgesi kıdemli yardımcı hakeminin bu ısrarı karşısında düdüğü çalıyor ve faulü Erciyes lehine veriyor.

Filim bundan sonra kopuyor. Iraklı Milli oyuncumuz yaşadığı haksızlık karşısında ufaktan itiraz yaptı, Erciyes takımının 61 numaralı oyuncusu Barış Memiş ise Ali Adnan’a karşılık vererek tansiyonu bir güzel artırdı. Sonrası malum iki futbolcuda bir birinin boğazını sıktı.

Karar; Ali Adnan’a kırmızı kart, Barış Memiş’e sarı kart..

Ardahan bölgesi hakemi Özgür Ertem’in mesleği Beden Eğitimi Öğretmeni. Bir metre yanına cereyan eden bu olayı hemen en ince ayrıntısına kadar süzerek, orta hakemine saniyede raporu verdi ve Ali Adnan’ı soyunma odasına gönderdi. Nerede Barış Memiş’e kırmızı kart ? Söyle çakma Ardahanlı Özgür?

Söyleyemezsin, gösteremezsin, yüreğin yetmez..

Neden mi?

Basit; Sen doğma büyüme Trabzonlusun ’da ondan…

Memleketinin plakasını taşıyan bir oyuncuyu attıramasın..

Sonra seni bir daha Trabzon’a almazlar…

Hemşeri kıyağı böyle bir şey..

Yukarda girizgâhta yazdım. Trabzon bölgesi her yıl onlarca hakem pompalıyor. Tabi bu pompa bir çok Giresunlu, Ordulu, Samsunlu, Rizeli hakemlerin önü kesilerek yapılıyor. Adamlar güçlü, her alanda olduğu gibi. Senin Cumhurbaşkanın varmış, Bakanın varmış, önemli değil. Var mı senin bürokratın? Mesele burada..

Ardahan Bölgesi hakemi bizi yakan aslen Trabzonlu Özgür Ertem’de bunlardan biri.

Trabzon hakem camiası, nerede boşluk varsa, hemen elinde ki hakemin tayinini oraya çıkartıyor.

Bakın Ordu bölgesi hakemi Samet Çavuş aslen Trabzonlu, Serhat Malkoç Trabzonlu ama Kocaeli bölgesinden. Özgür Ertem’de Trabzonlu, kendisi memur olduğundan nerde boşluk var hesabı Ardahan’a tayin, hop oradan kolayca kontenjana takılmadan maçlara…

Bu işler böyle sevgili Rizeliler..

Yıllarca yazık oluyor, hem Rizespor’a hemde Rize’den çıkan genç yürekli hakem arkadaşlarımıza..

Önleri kesiliyor ve sizler hiçbir şey yapmıyorsunuz..

Neticede, dün oynanan maçın haksız kırmızı kartın hikayesi budur. Kısaca Hemşerisine kıyak etti, komşusunu yaktı çakma Ardahanlı, orijinal Trabzonlu eli öpülesi Özgür öğretmenimiz!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum
Selim DENİZALP Arşivi