Şevki YILMAZ

Şevki YILMAZ

Ne zaman hoş geleceksin?

Ne zaman hoş geleceksin?

Bismillahirrahmanirrahim

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allahımıza hamd; Başöğretmenimiz, Önderimiz, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehl-î Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Allah (c.c)’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olan Mü’min kardeşlerimize Din ve Vatan muhafızı Şehid ve Gazilerimize salat ve selam olsun! 

19 Mayıs 2017’de kaleme aldığımız ‘Ne zaman hoş geleceksin?’ başlıklı yazımızı,önemine binaen revize ederek siz okuyucularımızın ilgi ve istifadesine tekrar arz ediyoruz.

Onbir ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’e her sene “Hoş Geldin” diyoruz da, Kur’an-ı Kerim’e ne zaman “Hoş Geldin” diyeceğiz!? 

Ramazan-ı Şerif ayına üstünlük veren ve otuz günlük oruçlarımızı üç yüz altmış beş günlük oruçtan üstün kılan anayasamız Kur’an-ı Kerim’dir! Ramazan-ı Şerif, Kur’an-ı Kerim’in bize emanet edildiği aydır! 

Kadir Gecesi’ni, ‘’bin aydan hayırlı’’ kılan da anayasamız Kur’an-ı Kerim’dir! 

‘’Ölçü’’ ve ‘’paha biçilmez kıymet’’ manasına gelen (Leylet’ül Kadr) Kadir, Kur’an-ı Kerim’in iniş gayesini tek kelimeyle özetlemektedir! Kur’an-ı Kerim, Allah’ın (c.c) üzerimizdeki sayısız nimetlerinin en kıymetlisi ve paha biçilmez hediyesidir! 

İnsan ve akıl sahibi olma nimetlerinden de üstün, en büyük nimet Kur’an-ı Kerim’dir! 

Kur’an-ı Kerim, ölçü ve ilke kitabımızdır! 

Hayatımızın oksijeni ve ilmi, ticari, siyasi, hukuki ve ahlaki tüm ölçülerimizin kaynağı Kur’an-ı Kerim’dir! 

Kur’an-ı Kerim anayasamız, Sünnet ise anayasamıza uyum yasaları olan hukukumuzdur! 

Kur’an-ı Kerim, Sünnet-i Seniyye, Salih Ulema’nın icması, kıyas ve içtihadı tüm kanunlarımızın temel dayanağıdır! Eşyaların ustasını bilen insanoğlu kendi yegane ustası ve sanatkarı; yaratıcımız ve yaşatıcımız Allah’ımızın yöneticilik sıfatını unutarak terk ettik! 

Ve büyük günahlarımız için şefaat dileyecek olan Sevgili Peygamberimizin (sav) “ … Ve Peygamber, ya Rabbi dedi, bu kavmim, şu Kur’an’ı ihmal etti, terkedilmiş bir hale getirdi’’ (Furkan 30) ifadeleriyle şikâyet ettiği toplumlardan olduk!

“Onlar hâlâ Cahiliyye dönemlerinin hükmünü mü arzuluyorlar? İnanan bir toplum için kimin hükmü ve hukuku Allah’ın hükmünden ve hukukundan daha güzeldir?!” (Maide 50) 

Yaratan yönetmeyi bilmez mi?’’ (Mülk 14) 

Dikkat edin! Yaratmak da yönetmek de sadece Allah’a aittir!”(A’raf 54) 

Yoksa kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkar mı ediyorsunuz? Sizden böyle yapanın cezası; dünya hayatında rezil olmaktan başka bir şey değildir. Kıyamet gününde ise onlar, azabın en şiddetlisine uğratılırlar. Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir.!’’ (Bakara 85) 

Kim zikrim olan ilkem İslam’dan Kitabım Kur’an’dan yüz çevirirse o kişi ve topluma tam bir hayat darlığı vardır! Onlar Kıyamet günü kör olarak diriltilip haşrolacaktır!” (Taha 124) 

Ey Muhammed! Senin Rabb’in olan zatıma yemin olsun ki; Kur’an’ın bir kısmını serbest bir kısmını yasaklayarak parçalayanların hepsinden mutlaka hesabını soracağız ama mutlaka!!’’ (Hicr 91-92) ilahi mesajlarının ışığında; nefsimiz, neslimiz, hanemiz, ticarethanemiz, mahkemelerimiz, meclimiz, askeriyemiz ve medyamız ne zaman Kur’an-ı Kerim’e hoş geldin sefalar getirdin diyeceğiz!? 

Ramazan ayı tek kelimeyle Kur’an-ı Kerim’e kavuşma ayıdır! 

Ramazan ayı; Kur’an ayı, Kur’an bayramıdır! 

Ama ne acı ki Kur’an, tam yüz yıldır hayattan kovuldu! 

Ona; siyasi, içtimai, ticari ve ahlaki tüm kapılar kapatıldı! 

Haramları serbest, birçok helali de yasaklatıldı! 

Ana hayat yasamız öğrenilmesin ve anlaşılmasın diye İslamî harflerimiz kaldırıldı! 

İslam medeniyetini övmek suç sayıldı! 

Öğretenler idam sehpalarında sallatıldı! 

Yeter artık! 

Yeter! 

Roma merkezli zulüm, şirk ve necis kanunlarını tarihin çöp sepetine ne zaman atacağız? 

Ne zaman; hanemizi, okulumuzu, adliyemizi, meclisimizi, kışlamızı, gönlümüzü Allah katında tek düzen olan İslam nizamına açacağız? 

Kabir başlarında sadece ölülere okunan kitap haline getirilen ana hayat yasamız Kur’an-ı Kerim, ölmüş kalblere, perişan nesillere, harabeye dönmüş ailelere, mazlumun ağladığı, zalimin güldüğü adalet saraylarına, ahlakımızı ve devletimizi çökertmekle görevli ahlaksız tapınak şövalyesi medyaya ne zaman okunacak!? 

Ana hayat yasamız Kur’an-ı Kerim’in yaşayan öğretmeni Hz. Muhammed (s.a) Efendimizin “Size iki emanet bırakıyorum! Allah’ın kitabı Kur’an ve benim Sünnetim! Bu emanetlere sahip çıktıkça ve ihanet etmedikçe asla şaşırmaz ve sapıtmazsınız ve saptırtmazsınız!” mesajlarına uyan sadıkların Ramazan-ı Şerif ayı mübarek olsun! Allah (c.c) bizleri; tüm azalarıyla, yasaklara uyarak oruç tutanlardan eylesin! 

Ramazan ayımızın evvelini rahmet, ortasını mağfiret, sonunu da cehennemden ve günahlardan azad kılsın! 

Amin! 

Maddi ve manevi çalışmalarımızla oluşacak, sadece İslami İlkelere bağlı, Adil bir Hukuk Devleti Türkiye’nin inşasıyla yeniden dünya nöbetini beşli çeteden alması, Fethin sembolü Ayasofya’mızın açılması, Mescid-i Aksa’mızın özgürlüğü ve tatil olması dileğiyle Ramazan-ı Şerif Ayımız kutlu olsun.

Selam, sevgi ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şevki YILMAZ Arşivi