Ceyhun KALENDER

Ceyhun KALENDER

Okullarda Kullanılmayan Bilgisayar ve Tabletler Öğrencilere Verilsin...

Okullarda Kullanılmayan Bilgisayar ve Tabletler Öğrencilere Verilsin...

Deniz kenarında yürüyüş yapan bir adam, kumların üzerindeki deniz yıldızlarını toplayıp denize atan bir kadın görür ve yanına yaklaşarak ne yaptığını sorar. Kadın: "deniz çekilince deniz yıldızları güneşte kuruyacaklar, onları denize atıyorum" der. Adam: "binlerce kilometre sahil, milyonlarca deniz yıldızı var, birkaç tanesini kurtarman neyi değiştirir?" diye sorar. Kadın bir deniz yıldızını denize atar ve " Bak onun çok şey değişti" der.

Bilindiği üzere uzaktan eğitim sürecinin başlamasıyla birlikte öğrencilerin canlı derslere bağlanabilmesi ile ilgili internet, tablet, bilgisayar konusunda önemli sorunlar yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor.

Geride bırakılan süreçte Sayın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 1 milyon 600 bin öğrencimizin uzaktan eğitime iştirak edemediği tespitinde bulunmuştu.

Uzaktan eğitim araçlarına sahip olamayan bir öğrenci dahi olsa bizim için çok önemlidir.

Geçtiğimiz yıllarda bakanlık Fatih projesi kapsamında ücretsiz yüz binlerce tablet dağıtmıştı. Oysa bugün öğrencilerimizin bu tabletlere daha çok ihtiyacı vardır. Demek ki, ülkemizin bilgisayar ve internet imkânından yoksun öğrencilerimize bu araç gereçleri ücretsiz temin etme gücü vardır.

Hatta uzaktan eğitim sürecinde bakanlığın öğrencilere 500 bin tablet dağıtma projesi de vardı. Bu tabletlerin dağıtıldığı söyleniyor. Doğrusu ne kadar tablet dağıtıldığı ve bu haktan kimlerin faydalandığı konusunda bir bilgim yok.

Ancak bir nebze de olsun katkı sağlaması düşüncesiyle bir öneri getiriyoruz. Okullarda kullanılmayan bilgisayar ve tabletler uzaktan eğitim süresince öğrencilere verilsin!.. Ayrıca evinde kullanılmayan bilgisayar ve tableti olanlar da bu kampanyaya destek versinler.

Uzaktan eğitimden faydalanamayan yüz binlerce öğrenciyi düşündüğümüzde bu katkı çok küçük gibi görünse de, okyanus kıyısında deniz yıldızı toplayıp okyanusa atan kadının ifadesiyle, bu imkana kavuşan her öğrenci için çok şey değişecektir.

Evet, bir kere daha tekrar edecek olursak; okullarda ve evlerde kullanılmayan bütün bilgisayar ve tabletler öğrencilerin hizmetine sunulsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Ceyhun KALENDER Arşivi