Bülent AKBULUT

Bülent AKBULUT

Rize Günleri

Rize Günleri

16-20 Ekim 2019 tarihinde düzenlenecek olan 11. İstanbul Rize Günlerinin hazırlıkları yoğun bir şekilde devam ediyor. Kısa adı RİDEF olan, İstanbul Rize Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen, İstanbul Rize Günleri 16 Ekim 2019 tarihinde Maltepe Sahilinde düzenlenecektir. Rize ilimizin kültürel ve sosyal değerlerinin tanıtılacağı 11. İstanbul Rize Günleri için ilimizde ve ilçelerimizde yoğun özverili çalışmalarının startının şimdiden verildiğini gözlemliyoruz.

Yaklaşık bir milyona yakın İstanbullunun ziyaret etmesi beklenilen Rize Günlerinin, turizm anlamında ilimizin tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Özellikle 2019 yılı içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin Rize Bezi / Feretikoyla ilgili yapmış olduğu destekleyici açıklamalardan sonra basın dünyasının dikkatini çeken feretiko 11. İstanbul Rize Günlerinde yine başrolde yerini alacak gibi görünüyor.

Etkinlik kapsamında görüşme fırsatı edindiğim RİDEF Genel Başkanı Sayın Recep Albayrak Beyefendi, Rize Günleri kapsamında feretikonun tanıtımına destek olmak amacıyla etkinlikte “Feretiko Defilesi” yapılmasının planlandığını ifade etmişlerdir. RİDEF’in organizasyonunu üstlenmiş olduğu bu etkinliğin ilimizde hizmet etmekte olan turizm acentelerince de fırsata dönüştürülmesi gerekiyor. İlimizde turizm amaçlı faaliyet gösteren tüm otel, restoran vb. işletmelerin İstanbul’da düzenlenecek olan 11. Rize Günlerinde mutlaka kendilerine bir yer edinmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bireysel olarak yer alamayacak işletmelerin ise kendi alanlarındaki sivil toplum örgütleri çatısı altında birleşerek daha uygun maliyetlerde katılım sağlayabilecekleri kanaatindeyim.

Rize Valiliği ve Rize Belediyesinin destekleriyle yapılacak olan 11. İstanbul Rize Günlerinde ilimizin tüm ilçeleri de kaymakamlık ve belediye düzeyinde temsil edilecektir. İlimize ve ilçelerimize ait tüm faaliyetlerimizi İstanbul’a taşıyarak; ülkemizin en kalabalık metropolünde tanıtma fırsatı bulacağız. Bu etkinlikten önce yapılmış olan, son on Rize Günlerinde olduğu gibi yine RİDEF’in başarılı bir organizasyon yapacağını düşünüyorum. Zira süreci yakından takip eden birisi olarak hazırlıkların aylar öncesinden başladığını biliyorum. Bu anlamda RİDEF Genel Başkanı Sayın Recep Albayrak’a ve yönetim kuruluna, RİDEF bünyesinde bulunan tüm derneklere ve başkanlarına özverili çalışmalarından ötürü ilimize yapmış oldukları katkılar için şahsım adına teşekkür etmek istiyorum.

İlimizin en büyük eksikliğinin birlik beraberlik olduğunu ifade ederek, söz konusu Rize olunca ilimizdeki tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin, iş adamlarının ve esnafımızın bir araya gelerek şahsi menfaat gütmeksizin kendilerini vareden bu güzide şehre hizmet etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu amaçla ilimizde hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm Rizelilerin taşın altına elini koyarak ilimiz için bir fırsat olan Rize Günlerine gerekli desteği sağlamalarını temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Bülent AKBULUT Arşivi