Ali TEZEL

Ali TEZEL

Sağlık sektöründe çağ mı atladık, top mu attık?

Sağlık sektöründe çağ mı atladık, top mu attık?

Geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul’da ikamet eden bir yakınım, ayağının üzerine bıçak düşmesi sonucu yaralandığında hemen kendisine yakın olan Zeynep Kamil Hastanesi’nin acil bölümüne gider. Ve hastaneden aldığı cevap, "Biz sadece doğum ile ilgili acil durumlarla ilgileniyoruz" olur. Oradan Validebağ'daki Haydarpaşa Numune Hastanesi birimine gittiğinde orasının film platosu olarak kullanılmakta olduğunu görür ve acil servisinin de faal olmadığını öğrenir.

ACİLDE AŞI YOK

Akabinde son çare olarak Haydarpaşa Numune Hastanesi merkez ünitesine gider taksi ile. Acil servis kapısındaki görevli arıza sonucu elektrik olmadığını, eğer film ve tahlil gerekirse yapamayacaklarını, başka hastaneye gitmesi gerekeceğini belirtir. Yakınım sadece tedbir amaçlı tetanos aşısı yaptırmak istediklerini belirtir. Sıra yakınımıza gelir ve acilde görevli hekim hanım ellerinde tetanoz aşısı olmadığını söyler.

Son çare özel hastaneye gitmektir. Olumsuzluk özel hastanede de yakasını bırakmaz. Özel hastanede aşı vardır evet ama onlar da bunun acil bir durum olmadığını acil olması için hastanın acilden sonra yoğun bakıma alınması gerektiğini iddia ederek bu acil durum karşısında hastanın 57 lirasını alır. Oysa "Acil hallerde sağlık hizmetleri ücretsiz" diye bas bas bağıran açıklamalar kulaklarımızı çınlatmaktadır. 

BAKANLIK AÇIKLASIN!

Yıl 2015, sağlıkta çağ atladığı söylenen Türkiye, yer Türkiye'nin en gelişmiş şehrinin tam göbeğinde Kadıköy ve Üsküdar'da yaşayan bir vatandaşımızın başına gelen olay bu. Acil haller için tetanoz aşısı bulunmayan bir merkezi hastane. Kim bilir belki de bütün bu yoklukların amacı aslında son hamlenin yapılmasını sağlamaktı. Umarız Sağlık Bakanlığı veya SGK bize en merkezi bir yerdeki hastanede tetanoz aşısının neden olmadığını, diğer hastanelerde de bu ve benzeri acil durum aşılarının olup olmadığını, başa gelen bir kaza sonrası acil serviste yapılan pansuman ve tetanoz aşısının acil hal sayılıp sayılmadığı konusunda açıklama yapar ve olayla ilgilenerek gerekli düzeltmeleri yapar. 

Belki de tıpkı SGK'nın Alo 170'te yaşanmış olan hizmetsizlik konusunda bu köşeden 09.07.2015 tarihli yazımızda sorduğumuz sorularımızı yanıtsız bırakması gibi "Nasılsa bütün ülke sağlıkta devrim yaptığımıza hala inanıyor, bırakın ilgilenip de gündeme getirmeyelim daha iyi" de diyebilir.  

SEÇİMİ UNUTMAYIN


Belki Sağlık Bakanlığı veya SGK durumu açıklar, hatta SGK duyarsızlığını bırakıp o da ek olarak Alo 170 konusunda yaşanan aksaklık konusunda da açıklama yapar ve "Vatandaşın sorunları için Alo 170 gibi bir hizmete para döküyoruz. Verdiğimiz paralar karşılığında gerçekten vatandaşa hizmet verilemeyen bir dönem olmuş mu bir sorgulasak" diyebilir. Öyle ya bunlar iktidar partisi için başarıyla sürdürüldüğünde oy kazandıran, aksi halde memnuniyetsizlik ve küskünlük oluşturacak olgular. En azından yaklaşan seçimi düşünürler. Kim bilir? 

SEYYANEN MEMUR ZAMLARI 21 EYLÜL'DE ÖDENECEK...

Ali Bey, 01.09.2015 tarihinden geçerli olacak şekilde seyyanen yaptığı 100 liralık zam bu ay maaşlarımızla ödenmedi. Neden? (Gülten Savuran)
 
 Sayın Savuran, emeklilik tazminat oranlarındaki artıştan kaynaklanan 1 Eylül 2015 tarihinden geçerli memur zammı işlemler yetiştirilemediğinden 21 Eylül 2015 tarihinde ödenecek. 

Bu emeklilerden aylıklarını üç aylık olarak alanlar da Eylül ayı ve sonraki aylara ilişkin zamları ödenecek. 

21 Eylül tarihinde maaş hesabınızı kontrol etmenizi tavsiye ederim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Ali TEZEL Arşivi