Ceyhun KALENDER

Ceyhun KALENDER

Toplantıdan İzlenimler

Toplantıdan İzlenimler

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, “Cesur Yüreklerle, Onurlu Geçmiş, Umutlu Gelecek” temasıyla 30 Kasım–3 Aralık tarihleri arasında Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile Eğitim ve İstişare Toplantısı düzenledi.

Eğitim ve İstişare Toplantısında, Rize Şube Başkanımız Murat Köseoğlu ile yönetim kurulu üyeleri olarak Genel Başkanımız İsmail Koncuk ve diğer kurullarla görüşmeler yaparak fikir alışverişinde bulunduk.

Toplantıda ortak vurgu; birleştirici ve bütünleştirici olarak kimseyi dışlamadan, dışarıda bırakmadan, siyasi bir tabana hizmet etmeden, ideolojik bir amaç gütmeden, eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmek, mesleki gelişimlerinin, yükselmelerinin önündeki engelleri kaldırmak, çağdaş, bilimsel ve milli bir eğitim ortamı oluşturmak, çalışma barışını sağlamak, haksızlıklarla mücadele etmek için hukuk zemininden çıkmadan her türlü eylem ve etkinliği yapmak, oldu.

Bunun yanında, değişen dünya düzeni içerisinde çağdaş, milli, eşitlikçi, gelişime, değişime açık bir eğitim sistemi ile sosyal adaletin ve refahın en üst düzeye çıktığı, düşünen, üreten, fikri hür, vicdanı hür katılımcı bireylerin yetiştirildiği, bu eğitim sistemini yürütecek, geliştirecek eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal kaygılarının olmadığı bir Türkiye vurgusu öne çıktı.

Anayasada ifadesini bulan, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne, milli ve manevi değerlere, insan haklarına, demokratik ve laik cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak sendikal mücadele yapmak her üyemizin üzerinde mutabık olduğu konuların başında geliyordu.

Üyelerinin haklı mücadelesinde “her türlü demokratik eyleme evet, maceraya hayır” diyen bir anlayışla, siyasal bir yapılanmayı üyelerine giydirilen bir deli gömleği olarak gören, siyasi bir partinin koruması altına girmenin veya siyasi bir partinin avukatlığına soyunmanın, başta kendi üyelerine karşı yapılacak bir haksızlık olacağı düşüncesi üzerinde fikir birliği vardı.

Bu anlayışla hareket eden ve memuru temsil ettiğini savunan sözde sendikacılık yapan bir kurumun, toplu sözleşmelerde memurun aleyhinde imzaladığı kararlarla, çalışanlardan ziyade kime hizmet ettiği de herkesin malumu…

Toplantının son gününde katılımcılara hitap eden Genel Başkan İsmail Koncuk; ”Sube Yönetim Kurulu üyelerimizin katılımıyla bir toplantımızı daha selametle tamamladık. Toplantımız süresince bir kez daha gururla şahit olduk ki; Türk Eğitim Sen’in asıl kaynağı, karşılıklı samimiyet, inanç ve itimat ile yek vücut olmuş teşkilat kadrosu ve değerli üyelerimizdir. Allah hepinizden, tüm üyelerimizden razı olsun.” ifadeleriyle, şube yöneticilerine yeni bir heyecan ve çalışma azmi aşılamış oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Ceyhun KALENDER Arşivi