3 bina boşaltıldı

3 bina boşaltıldı
Rize'nin Çamlıbel Mahallesi'nde bir binanın kolonlarında çatlak ve kırıklar oluşması nedeniyle bu bina ile yanındaki 2 bina, tedbir amacıyla boşaltıldı.

Edinilen bilgiye göre, Laleli Sokak Site Apartmanı'nın giriş katında bulunan iş yerindeki ana kolonlarda çatlak ve döküntü oluştuğunu gören çalışanlar, belediyeye ve bina sakinlerine haber verdi.

İhbar üzerine Rize Belediyesi Yapı Kontrol ekipleri binada incelemelerde bulundu. Emniyet güçleri de binanın bulunduğu sokağı trafiğe kapattı. Belediye ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından bu apartman ile yanındaki 2 bina, tedbir olarak boşaltıldı.

8011

Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vatandaşların haber vermesi üzerine söz konusu apartmanda yapı kontrol ekiplerinin inceleme yaptıklarını belirterek, ''İlk incelemelerde binada çok hafif bir yan yatma belirledik. Gerekli incelemenin ardından sorun olan binayı boşalttık. Yan tarafında bulunan 2 binayı ise bu binanın diğer binalar üzerine yıkılma ihtimali nedeniyle tahliye ettik'' dedi. 

Emniyet güçleri ile bina ve sokakta gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Karavin, şu bilgileri verdi: 

''Binaların tahliyesinin ardından şu an için herhangi bir tehlike yok. Evlerinden tahliye edilen vatandaşlarımızın konaklaması için belediye olarak gerekli desteği sağlayacağız. Bina ile ilgili de gerekli araştırmayı yapacağız. Ondan sonra gerekli karar verilecektir.'' 

 Apartman sakinlerinden Nazmi Günay ise binanın yaklaşık 10 yıllık olduğunu kaydederek, ''Binanın kolonlarında çatlaklar olduğu söylenince evimizden ayrıldık. Biz de bina ile ilgili sonucu bekleyeceğiz'' dedi.

Tedbir amacıyla boşaltılan 3 binada toplam 36 daire bulunuyor.

Haber: AA  Video : Çay tv
SONRAKİ HABERİMİZ