Binaya girişe izin yok

Binaya girişe izin yok
Rize' de kolonu patlayan ve çökme riskine karşı dün gece boşaltılan 6 katlı Site Apartmanı'nın da Rize Üniversitesi (RÜ) İnşaat Bölümü Öğretim Görevlileri inceleme yaptı. Hazırlanacak raporun ardından bina hakkında karar verilecek.

Rize Üniversitesi (RÜ) Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü Öğretim görevlileri Mustafa Demirci ve İlker Ustabaş, binanın ana taşıyıcı kolonlarını inceledi.

Kolonlarda test yapan ekibin hazırlayacağı raporun ardından bina ile ilgili karar açıklanacak. Binada ayrıca Türk Mühendis ve Mimarlar Odalar Birliği (TMMOB) Rize Şubesi ile Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü’nden gelen teknik ekipler de inceleme yaptı. Çevrede boşaltılan 3 binayı da inceleyen ekipler risk taşımadığı gerekçesiyle binalara girişe  izin verildi. Site apartmanına ise girişe izin verilmiyor.

Polis bariyerleri ile çevrilen binanın önünde ise polis memurları nöbet tutuyor. Bina sakinleri de çevrede bekleyişlerini sürdürüyor. 

 Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, ekiplerin incelemelerini tamamladığını belirterek “Hazırlanacak raporların ardından bir toplantı yapılacak. Bina ile ilgili karar verilecek. Rapor hazırlanıp gerekli önlemler alınıncaya kadar binaya girişlere izin verilmeyecek” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/3-bina-bosaltildi-7402.htm