Ağlayan Gelin Ziyaretçi Akınına Uğradı

Ağlayan Gelin Ziyaretçi Akınına Uğradı
Adıyaman'ın Gerger ilçesi Kurdek Yaylası'ndaki ters laleler (Ağlayan Gelin), çevre illerden de yoğun ilgi görüyor.

Türkiye'nin farklı illerinden ve farklı meslek gruplarından gelen doğaseverler, ters laleleri fotoğraflayarak, yaylanın eşsiz manzarasında doğa yürüyüşü yaptı.

Gerger halkı arasında "Ağlayan Gelin" ve "Kerbela Çiçeği" olarak da bilinen ters laleler, Gerger'in Kurdek Yaylasını süslemeye başladı.

Havaların ısınmasıyla birlikte yüksek dağlarda açan ters laleleri görmek için, Gerger'deki Doğasever Ahmet Selim Memiş ve Hikmet Bakırcı'nın öncülüğünde yaklaşık 200 kişi bir araya geldi. Ters laleler, etkinlikteki doğasever ve fotoğraf sanatçılarından büyük ilgi gördü. 15 günlük ömrü ve koruma altındaki endemik tür olan ters laleleri koparmanın cezası 244 Bin 315 TL'dir. Kurdek Yaylası'ndaki ters laleler, ayrıca bölgenin tanıtımında önemli yer tutuyor.

Ağlayan Gelin Ziyaretçi Akınına Uğradı

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.