Ak Rize’den Net Mesaj: Haydi Rize Başkan’ına Sahip Çık

Ak Rize’den Net Mesaj: Haydi Rize Başkan’ına Sahip Çık
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun katılımı ile Ak Parti Rize Milletvekili Aday Tanıtımı yapıldı.

Rize Yeni Kapalı Spor Salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Rize Milletvekili Eski Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı, Nusret Bayraktar, Hasan Karal, AK Parti Rize Milletvekili Adayları Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak’ın yanı sıra İl Başkanı Muhammet Avcı, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, partililer ve davetlilerle beraber yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Salonda Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafının üzerine yazılmış, "Rizeli Başkan`ına sahip çık" yazısı Rize'den verilen en net mesajdı. Rize Milletvekili Aday Adaylarının tümünün katıldığı aday tanıtım toplantısına aday adayları arasında yer almayan Rize Eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın katılmayışı dikkat çekti.

haydi-rize-baskanina-sahip-cik.jpg

İstiklal Marşı’nın okunması ve Saygı Duruşunda bulunulması ile başlayan program öncesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösterimde bulundu. Programın açılış konuşmasını Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı yaptı. Avcı, Büyük Ak Parti Rize Mitinginin 28 Nisan’da başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla yapılacağını ifade etti.

Avcı’dan sonra mevcut milletvekilleri ile milletvekili adaylarının konuşmalarının ardındam Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmada, Başkanlığa vurgu yaparak, "Türkiye`nin 2023 hedeflerine ulaşacağımıza inandığımız başkanlık sistemi ile yepyeni bir yolculuğu yepyeni bir anlayışı başlatıyoruz. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi çin çok çalışmalı, çok gayret göstermeliyiz. Bu sadece AK Parti`nin davası değildir. Bu büyük milletimizin hep geçmiş hem bugün hem de gelecek davasıdır" şeklinde konuştu.

hikmet-ayar-001.jpg

Soylu, Rize`nin her zaman büyük medeniyet mirasına sahip çıktığını, hizmete destek verdiğini, AK Parti`ye kurulduğu günden itibaren sahip çıktığını ve cumhurbaşkanı Recep Tayiyp Erdoğan`ı asla yalnız bırakmadığını söyledi.

AK Parti`ye kuruluşundan itibaren 13 yılda dokuz seçim boyunca halk tarafından kararlı bir şekilde sahip çıkıldığını aktaran Soylu, "Milletimizin dokuz seçim boyunca kararlı bir şekilde desteklediği bu anlayışla yepyeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu yolculuğa çıkarken bir elimizde Altay tankımız, bir elimizde cirit füzemiz, bir elimizde Merkez Bankası`ndaki 130 milyar dolar döviz rezervimiz, bir elimizde Milgem savaş gemimiz, 239 ülkeye ihracat yapan bir Türkiye var. 196`ya varan üniversitemiz, 70`ten fazla ülkeye gittiğimizde ay yıldızlı pasaportumuzu gördüğünde saygı ile ayağa kalktığı bir Türkiye var" dedi.

suleyman-soylu-rizede.jpg

Soylu, yaklaşık 2,5 yıldır AK Parti`de olduğunu ve daha fazla çalışmayı kendisine sorumluluk edindiğini belirterek, "Siyasetin her kademesinde bulundum, genel başkanlık yaptım, 2,5 yıldır da AK Parti`de genel başkan yardımcılığı yapıyorum. Siyasetten hiç bir mevki makamdan korkmadım ama Allah şahit milletvekilliği sorumluğundan korkuyorum. Sorumluluğu beni altında eziyor. Çünkü, AK Parti milletvekilliği bambaşka bir şey. O milletin sorumluluğu, o geleceğin sorumluluğu" dedi.

suleyman-soylu-rizede-001.jpg

Soylu "Eğer büyük ve özgür Türkiye istiyorsak, 28 Şubat`ın o mefhum günlerine, 60 darbesinin o mefhum günlerine, koalisyonların Türkiye`ye maliyetine tekrar ülkemizi düşürmek istemiyorsak, Türkiye`de başkanlık sistemini getirebilmek için bir büyük gayreti ortaya koymalı her seçimden daha fazla çalışmalıyız. Çünkü AK Parti ve sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın tüm Müslüman devletlerinin umududur" şeklinde konuşmasını sürdürdü.

suleyman-soylu-rizede-1-001.jpgsuleyman-soylu-rizede-2-001.jpg

ak-parti-rize-aday-tanitim-toplantisi-1-001.jpg

100'DEN FAZLA FOTOĞRAF İÇİN TIKLAYINIZ...