Ankara Büyükşehir ve ilçe belediyeleri için adaylar belli oldu

Ankara Büyükşehir ve ilçe belediyeleri için adaylar belli oldu
Yerel seçimleri için partilerin belediye başkan adayı belirleme süreci devam ederken Ankara’da yarışacak büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları büyük ölçüde belli oldu.

Yerel seçimleri için partilerin belediye başkan adayı belirleme mesaisi devam ediyor. 31 Mart 2024’te yapılacak seçimler için aday listelerini açıklamaya devam ediyor. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin Ankara ilçe belediye başkan adayları da büyük ölçüde belli oldu.

AK Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’nin adayı olan mevcut belediye başkanı Mansur Yavaş’ın rakibi olarak Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’u aday olarak belirledi. AK Parti’nin adayı Altınok’u Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP de destekleyecek. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında CHP ile arası açılan İYİ Parti ise Ankara Büyükşehir Belediyesi için kendi adayını çıkardı. İYİ Parti’nin belediye başkan adayı, 2014 yılın CHP’nin adayı olarak seçime giren Cengiz Topel Yıldırım oldu.

AK Parti'nin Ankara ilçe belediye başkan adayları

Elips Haber’de yer alan habere göre, AK Parti’nin MHP ile iş birliği yapacağı seçim için başkentte ilçe belediyeleri için aday gösterdiği isimler de belli oldu. AK Parti’nin Akyurt Belediye Başkan Adayı Hilal Ayık ve Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki olurken Bala’da Ahmet Buran, Beypazarı’nda ise mevcut belediye başkanı Tuncer Kaplan aday gösterildi. CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen Çankaya’da Duhan Kalkan ile yarışa girecek olan AK Parti Çamlıdere Belediyesi için Hazım Caner Can’ı aday gösterdi.

Çubuk’da Baki Demirbaş, Elmadağ’da Eyüp Tekiner, Evren’de Hüsamettin Ünsal ile seçimlere katılacak olan AK Parti’nin Güdül Belediye Başkan Adayı Muzaffer Yalçın, Haymana Belediye Başkan Adayı Özdemir Turgut, Kahramankazan Belediye Başkan Adayı ise mevcut belediye başkanı Serhat Oğuz oldu. Keçiören Belediye Başkanı Altınok’un büyükşehir belediyesi için aday olması ile boşalan Keçiören’de AK Parti’nin adayı Zafer Çoktan olurken Kızılcahamam’da Süleyman Acar, Mamak’ta Asım Balcı, Nallıhan’da İsmail Öntaş, Pursaklar da ise Ertuğrul Çetin AK Parti’nin adayı olarak seçime katılacak. AK Partinin diğer ilçe belediye başkan adayları ise şöyle: AK Parti Sincan Belediye Başkan Adayı Murat Ercan, AK Parti Şereflikoçhisar Belediye Başkan Adayı Memiş Çelik ve AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı: Abdulkadir Aydoğan.

MHP Ankara'da 5 ilçede aday çıkardı

AK Parti ile iş birliği yapan MHP, başkentin ilçe belediyeleri için 5 adayla seçime girecek. MHP’nin Ayaş Belediye Başkan Adayı Mehmet Kirazdibi, Etimesgut Belediye Başkan Adayı Enver Demirel, Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ramazan Şimşek oldu. MHP Kalecik’te Erdal Dal ve Polatlı’da Levent Çağlancı ile seçime katılacak.

CHP Ankara'da adaylığı netleşen isimler

CHP’nin Ankara’da ilçe belediyeleri için belirlediği adaylar ise Bala’da İsa Kaplan, Beypazarı’nda Özer Kasap, Evren’de Arif Güçlü, Gölbaşı’nda MHP’li eski belediye başkanı Yakup Odabaşı, Haymana’da Levent Koç, Kalecik’te Satılmış Karakoç şeklinde oldu. Kızılcahamam’da Coşkun Ünal ile seçime katılacak olan CHP, Mamak Belediyesi için Veli Gündüz Şahin’i aday gösterdi. CHP’nin Nallıhan ve Polatlı belediye başkan adayları ise Ertunç Güngör ve Mürsel Yıldızkaya oldu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.