Bahçeli'nin Bekaroğlu'na Görev Vermesi Söz Konusu Olamaz

Bahçeli'nin Bekaroğlu'na Görev Vermesi Söz Konusu Olamaz
MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Mecliste bir Muhalefet Fazilet Partisi Milletvekiline görev vermesinin söz konusu olmayacağını söyledi.

Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun 2013 yılında kaydedilen PKK çadırlarındaki görüntülerini “2000 Yılında 57.Hükümet Sayın Bahçeli, Yılmaz ve Ecevit bana görev verdi” şeklinde açıklaması üzerine MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, yazılı açıklamada bulunarak "Mecliste bir Muhalefet Fazilet Partisi Milletvekiline Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin bu yönde bir görev vermesi söz konusu olmaz. Böyle bir şey yoktur. Bu gerçek dışı beyanattır." dedi.

MHP Rize İl Başkanı O.Cem Kazmaz, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: SP Rize Belediye Başkanı Mehmet Bekaroğlu”nun 2013 yılında PKK çadırlarında  ve 2012 yılında  bölücülerce düzenlenen konferanslarda kaydedilen görüntülerini 2000 yılında DHKPC’lilerin Cezaevindeki açlık grevinde o dönemin koalisyon hükümetinin kendisine görev verdiği şeklinde  açıklamasından sonra MHP İl Başkanı O. Cem Kazmaz “ Bizim vekilimiz, bakanımız yok muydu da, muhalefette ki FP Milletvekiline görev verilsin diyerek Bekaroğlu’nun konuyla ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

BEKAROĞLU RİZELİNİN AKLI İLE ALAY ETMEKTEDİR

Kazmaz yaptığı yazılı açıklamada, “Mehmet Bekaroğlu kamuoyuna yansıyan PKK çadırında ve bölücülerce düzenlenen  konferanslarında kaydedilen görüntülerini, PKK mensupları ve terör örgütünün sözde bez parçaları karşısında diz çökmüş, biat etmiş pozlarını güya kendisine 2000 Yılında 57. Hükümet tarafından Sayın Bahçeli, Sayın Yılmaz ve Sayın Ecevit tarafından görev verilmiş şeklinde açıklamaya çalışarak suçüstü yakalanmış, ayrıca bu safsataya inanmasını beklediği Rizelilerin aklı ile alay etmiştir.

BAHÇELİNİN GÖREV VERMESİ SÖZ KONUSU OLAMAZ

Bekaroğlu suçluluk telaşı ile ne dediğini bilmemektedir. Bekaroğlu, Fazilet Partisi milletvekilliği yapmıştır. MHP’nin iktidarda bulunduğu dönemde kendisine, Mecliste bir Muhalefet Fazilet Partisi Milletvekiline Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin bu yönde bir görev vermesi söz konusu olmaz. Böyle bir şey yoktur. Bu gerçek dışı beyanattır. Suçüstü telaşı ile ne yaptığını bilmemektedir. İlgili resimler ve haberler 23.Mayıs.2013 Perşembe Günü Yüksekova ve Hakkâri’de ve 01 Kasım.2012 günü İstanbul’da çekilmiştir. 2013 Yılında PKK’ya ve bölücülere verilen desteğin 2000’li yıllar ve 57.Hükümetle açıklaması tedaviye muhtaçlığın bir ibaresidir.

BEKAROĞLUNU ŞEHİT CENAZELERİNDE GÖRMEDİK

Biz Bekaroğlu’nu hiçbir şehit cenazesinde görmedik. Bekaroğlu’nun yapması gereken Rize’deki şehit aileleri başta olmak üzere Rize kamuoyundan özür dilemesidir. Bunu yapmadığı sürece Rize kamuoyunda affedilmesi söz konusu değildir. PKK çadırlarında dolaşmayı, PKK’lilara selam durmayı “bana görev verdiler, insan hakları” diye açıklayamaz.

Burada önemli olan bu işin yapılışı değil içeriğidir. Bekaroğlu broşürde yazılanları, resimleri ve tarihlerini açıklamıyor. Bekaroğlu “PKK’nın muhatabı hükümettir” diyor. Ben bunu demedim diyorsa gelsin bunu açıklasın. PKK’nın önünde diz çökmüş fotoğraflar geçen yıl Mayıs Ayında çekilmiş. Bunun 57’inci hükümetle, İnsan Hakları Kurulu ve MHP ile ne ilgisi var. Lütfen kendinize gelin ve bunu açıklayın. Lütfen bizim partimizin adını kullanmayın. Bizim partimizi suçüstü yakalanmışlığa alet etmeyin. Lütfen saygılı ve dikkatli olun.” dedi