Rize Simidine Zam Geldi: Tescilli Lezzet Artık 12,50 TL!
Rizeliler’in kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan, susam kullanılmadan hazırlanan geleneksel "Kel Simit", girdi maliyetlerindeki artışlardan nasibini aldı. Son olarak geçtiğimiz Şubat ayında yapılan düzenlemeyle 8 TL’den 10 TL’ye çıkarılan Rize Simidi için fırıncı esnafının zam talebi karara bağlandı.
Fiyat %25 Oranında Arttı
Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesinde yapılan değerlendirmeler sonucunda Rize Simidi’nin satış fiyatına %25 oranında zam yapılması kararlaştırıldı. Alınan yeni karar doğrultusunda bugünden itibaren fırın ve tezgahlarda zamlı tarifeye geçildi.
"Maliyet Artışları Kaçınılmaz Kıldı"
Fırıncı esnafı; un, maya, işçilik ve enerji giderlerinde yaşanan artışların fiyat ayarlamasını zorunlu kıldığını belirtirken, vatandaşlar ise günlük tüketimin önemli bir parçası olan tescilli lezzete gelen zammın bütçelerini etkileyeceğini dile getirdi.
Yeni tarifeyle birlikte 12,50 TL’den satılmaya başlayan Rize Simidi, tezgâhlarda yerini aldı.



Kaynak:ÇİĞDEM KÖROĞLU