Bakan Yumaklı'dan "yaş çay alım fiyatı" açıklaması

Bakan Yumaklı'dan "yaş çay alım fiyatı" açıklaması
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, enflasyon oranı altında açıklanan yaş çay fiyatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, % 69,80 açıklanan Nisan ayı enflasyon oranının ardından yaş çay taban fiyatına yapılan % 54,5 zamla ilgili konuştu.

Bakan Yumakllı, kilogram başına 17 lira, üreticilere verilen destekleme bedeli ise 2 lira olmak üzere 19 TL olarak belirlenen 2024 yılı yaş çay alım fiyatına gelen tepkilere ilişkin, “Çay fiyatları maliyetlere bakılarak yapılmıştır. Açıkçası beklentileri yüksek tutmayı tamamen siyasi bir şey olarak görüyorum” dedi.

Bakan Yumaklı, AK Parti Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin çay üreticileri tarafından çay alım fiyatlarına tepki gösterildiğini belirtmesi üzerine Yumaklı, “Çay fiyatları maliyetlere bakılarak yapılmıştır. Açıkçası beklentileri yüksek tutmayı tamamen siyasi bir şey olarak görüyorum. Şu an için bizim açıkladığımız fiyatla ÇAYKUR’un müdahale ya da alım fiyatıyla maliyetlerin arasında anormal bir şey yok. Maliyetlere göre hazırlanmış, açıklanmış ve çalışılmış makul bir alım fiyatı var. Her sene olduğu gibi maliyetlere bakılır, buna göre fiyat açıklanır. Geçen yıllardan hiçbir farkı yok ama geçen yıllarda da bu beklentiler çok çok daha yükseklere çekilmişti” açıklamasında bulundu.

Bakan Yumaklı, açıklanan çay alım fiyatları hakkında yeniden düzenleme olmayacağını da kaydetti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
85 Yorum