Bakırcı'nın Akıbeti Belli Oluyor
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Kürt sorununun çözümü ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündem olan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile ilgili kesin kararı vermek için Bakırcı'nın da aralarında bulunacağı bir heyeti cumartesi günü Ankara'ya çağırdı. Kürt sorununa getirdiği öneriyle tepki toplayan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı hakkında karar verilecek.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son siyasi gelişmeleri değerlendirmek üzere yarın partisinin Merkez Yürütme Kurulu(MYK)'nu toplayacak. Anayasa Mahkemesi'nin kararı, Liderlerle görüşme, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı için hazırlanan raporun değerlendirileceği MYK toplantısında, referandum için de yol haritası belirlenecek.
Rize Ak Parti İl Başkanı Hasan Karal, "Başbakanımız bizi Ankara'ya çağırdı. Cumartesi günü saat 09.00'da Başbakanımız ile görüşeceğiz. Benle birlikte Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve 16 Ak Partili Belediye Meclisi üyesi de gelecek. Sanırım kararı Başbakanımız'ın kendisi verecek" diye konuştu.
AK Partili belediye meclis üyelerinide Başkent'e çağıran Başbakan Recep Tayip Erdoğan'nın meclis üyeleri arasından Belediye başkanını seçeceği ihtimali üzerinde duruluyor. Belediye başkanı Halil Bakırcı'dan ise istifasını isteyebileceği tahmin ediliyor.
