Çaykur Eksperi: Bu Çay Almayın Demektir

Çaykur Eksperi: Bu Çay Almayın Demektir
ÇAYKUR'un 3. sürgün çay başlangıcından itibaren uygulamaya koyduğu yaş çayda uygulanan evsaflık oranının yüzde 10’dan yüzde 7'ye düşürülmesine eksperden tepki geldi.

Çaykur, 3. sürgün alımlarının başlamasından hemen önce Genel Müdür Yardımcısı Dr. Turgay Turna imzasıyla Çaykur’a bağlı tüm fabrikalara gönderdiği yazıda, yaş çayda uygulanan evsaflık oranının yüzde 10’dan yüzde 7’ye düşürüldüğü belirtildi.

3’üncü sürgün alımlarının başladığı bugünlerde daha dikkatli ve titiz davranılarak yaş çay alımlarının yüzde 7 evsaflık oranı içerisinde gerçekleştirilmesine azami özen gösterileceği ifade edilen yazıda, “Bu hususta tüm eksper ve üreticiler bilgilendirilecek ve özellikle eksperler yaş çay alımları noktasında daha dikkatli olmaları için uyarılacaktır.” denildi.

yuzde-10dan-yuzde-7ye-dusme-yazisi.jpg

BU ÇAY ALMAYIN DEMEKTİR

Çaykur Çamlık Çay Fabrikasında görev yapan çay eksperi Hayrettin Kaptanoğlu ise fabrikalara yazılan bu yazıyı eleştirerek, bunun eksperlere “Çay almayın” demek olduğunu söyledi.

TIPKI İHTİLAL DÖNEMİ GİBİ!

Bu konuda çok büyük baskılara maruz kaldıklarını, fabrikanın açıldığı ilk gün eksperlerden savunma alındığını, önceki gün de kısım müdürünün savunmasının alındığını belirten Kaptanoğlu, “Eğer evsafa uygunsa al, yoksa alma diyor. İhtilal döneminde alınan çay gibi çay alın demektir” şeklinde konuştu.

yuzde-10dan-yuzde-7ye-dususe-tepki.jpg

Öte yandan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun, fabrika müdürleriyle yaptığı toplantıda yaş çayda uygulanan evsaflık oranını yüzde 10’dan yüzde 5'e düşürmek istediği ancak bazı fabrika müdürlerinin bu oranla çay almamız zor olur itirazı sonucu yüzde 7'de karar kılındığı bilgisine ulaşıldı.