Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu Yeşil Işık Alamayınca İstifadan Vazgeçti

Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu Yeşil Işık Alamayınca İstifadan Vazgeçti
Çaykur’a tarihinin en büyük zararını uğratan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, milletvekilliği için Ak Parti’den yeşil ışık alamayınca aday olmaktan vazgeçti.

Çaykur’a tarihinin en büyük zararını uğratan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, milletvekilliği için kendisine yeşil ışık yakılmasını kamu görevlilerinin istifalarının son günününün son saatlerine kadar bekledi ancak Ak Parti’den yeşil ışık alamayınca Çaykur Genel Müdürlüğü görevinden de olmamak için aday olmaktan vazgeçti. Sütlüoğlu, saat:14.00'te düzenlediği basın toplantısında istifa etmeyerek görevini sürdüreceğini kaydetti.

Sütlüoğlu teklif gelse değerlendirebileceğini ancak teklif gelmediğini ifade ederek, milletvekilliği adaylığı için yeşil ışığın kendisi için yanmadığını vurguladı.

Çaykur'da tüm hesaplarını milletvekilliği adaylığı için yapan ve görev süresince kendi bölgesi olan Ardeşen ve civarına yönelik uygulamalarıyla siyasi rant peşinde koşan genel müdür Sütlüoğlu, genel müdürlüğü görevince 10'a yakın Ardeşenliyi fabrika müdürü olarak atarken, aynı şekilde Rize'de yağan kar ve oluşan don dolayısıyla 100 bin ton dolayında yaş çayın zarar görmesine rağmen yaş çayı Ardeşen'i düşünerek kilosunu 3 TL.'den almıştı.

DİMYAT'A PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLMAMAK İSTEDİ

Çay ve ÇAYKUR'un altın dönemini yaşadığını ve istişareler yaptığını kaydeden Sütlüoğlu "Çok değerli hemşerilerim, 'sen gittikten sonra ÇAYKUR’da işler bozulur' endişelerini yansıttılar. Milletvekili olmamı çok isteyen hemşehrilerimin aynı zamanda ÇAYKUR’un geleceği için kalmasını istediklerini de gördüğünü ifade eden Genel Müdür Sütlüoğlu'nun tüm bu açıklamalarını resmi rakamlar yalanlarken, resmi rakamlara göre 3 yılda Çaykur’u 178 Milyon TL zarara uğratan ancak 2 fabrikanın 149 Milyon TL.’ye satılması, didi kuru çaydan 2013 yılında 6 Milyon TL kar elde edilmesi, son 3 yılda 4 bin işçi azaltılmasından dolayı en az 150 Milyon TL. işçi giderlerinin azalması ve son 3 yılda 36 Bin Ton fazla kuru çay satışından gelecek fazladan yaklaşık 360 Milyon TL gelirden elde edilecek kar gibi avantajlara sahip olmasından dolayı zararın boyutu 500 Milyon Tl’yi de geçen Çaykur’da Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmamak için  Genel Müdürlük koltuğunu da kaybetmemek istemediğinden istifa etmeyerek aday adayı olmayacak.

ÇAYKUR'U 500 MİLYON TL ZARARA UĞRATAN SÜTLÜOĞLU GÖREVDEN ALINSIN

Rize kamuoyu, ÇAYKUR'a tarihinin en büyük zararını yaşatarak bu paranın nerelere gittiğini bir türlü açıklayamayan ve Çaykur Genel Müdürlüğü görevinden olmamak için istifa etmeyen Sütlüoğlu'nun görevden alınmasını bekliyor.