Çaykur İşçi Alımları KPSS ile Yapılacak

Çaykur İşçi Alımları KPSS ile Yapılacak
Çaykur’un 3500 mevsimlik işçi alımlarında yükleme işçileri haricindeki diğer branşlarda alımlar KPSS puanı ile yapılacak.

Çaykur’a alınacak yükleme işçileri haricindeki diğer branşlarda yapılacak mevsimlik işçi alımları KPSS puanı ile yapılacak. Genel Müdür Sütlüoğlu, alınacak işçilerin sezonda çalışacağından mevsimlik işçi alımlarında aceleye gerek olmadığını ifade etti.

İşkur’un mevzuatı çerçevesinde bazı sıkıntılar olduğunu kaydeden Sütlüoğlu, İşkur’un isteklerini karşılamadığından mevzuatta değişiklik yapılması gerektiğini ifade ederek bu mevzuatın değiştirilerek Çaykur’a uygun hale getirilmesini beklediklerini söyledi. Değişikliğin Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile yapılacağını ve uzun sürmemesini temenni ettiklerini kaydetti.

Yükleme işçilerinin 40 yaş altı olması ve geç saatlerde dağlarda köylerde kadınların çalışmasının mümkün olmadığından yükleme işçilerinin erkek olması gerektiğini kaydeden Sütlüoğlu, bu kriterlerin İşkur mevzuatına uymadığından mevzuat değişikliği yapılması gerektiğini kaydetti.

Endüstri Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Meslek Yüksek Okulların teknik bölümü mezunu alınacak 600 işçi ile 180 Ziraat ve Orman mühendisi ve MYO’ların Çay Eksperliği bölümlerinden alınacak 350 kişi, KPSS puanına göre işe alınacak. Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illeri içi alınacak bu kişiler Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinin nüfusuna kayıtlı olacak.

Genel Müdür düzenlediği basın toplantıısnda, İş-Kur mevzuat çerçevesinde faaliyetlerini yürüttüklerini vurgulayarak, "Bazı sıkıntılar var. Yükleme işçisi alacağız ve erkek olması lazım. 40 yaşı geçmemesi lazım. Güçlü olması lazım. Geç saatlerde çalışacak. 24.00-07.00 saatleri arasında ücra yerlerde, dağlarda, köylerde çalışacak. Kadınların, yaşlıların çalışması mümkün değil. Mevzuata göre işçi veremiyor" dedi.

ÇAYKUR'un, taleplerini karşılamamasından kaynaklı sıkıntıların olduğunu belirten Sütlüoğlu, şöyle konuştu: "Mevzuatta değişiklik yapma ihtiyacı hasıl oldu. Mevzuatı değiştirerek bize uygun hale getirmeye çalışıyorlar. Ne zaman sonuçlanır? Bunu söylemek mümkün değil. Bakanlar Kurulu kararnamesi ile kesinleşecek. İnşallah uzun sürmez. Ne zaman olursa olsun, alacağımız işçileri adalet çerçevesinde alacağız. Meslek lisesi ve dengi okullardan alınacak arkadaşlar eksper olan arkadaşlar, mühendisler ve 2 yıllık teknik mezunlar, İş-Kur'un mevzuatı gereği KPSS puanları ile alınacak. Yukarıdan aşağı puanla yerleşecek. Düz işçiler ise noter huzurunda kura çekilerek alınacak.