Çaykur İşçisi 1 Mayıs’a Hazırlanıyor

Çaykur İşçisi 1 Mayıs’a Hazırlanıyor
DİSK-Gıda İş sendikası Rize Temsilciliği, TMMOB lokalinde gerçekleştirdiği temsilciler kurulu toplantısında Rize’de 1 Mayıs’ı kutlama kararı aldı.

Otuz fabrikadan yetmişe yakın temsilcinin katıldığı toplantıda, DİSK’e bağlı Sosyal İş Sendikası Uzmanı Onur Bakır, taşeronlaştırma ve özelleştirme konulu bir sunum gerçekleştirdi. Çaykur işçilerinin de katıldığı sunumda, Çaykur’da buhar kazanlarının taşerona devrinin hukuk dışı olduğu ve yavaş yavaş, parçalayarak özelleştirme stratejisi olduğu vurgusu öne çıktı.

İkincisi düzenlenen temsilciler kurulunun ikici bölümünde ise değişik fabrikalardan işçiler söz aldı. Yapılan konuşmalarda DİSK-Gıda İş sendikasında örgütlenme ve taşeron sistemine karşı mücadele kararlılığı ortaya çıkarken, 1 Mayıs işçi bayramının Rize’de kutlanmasının önemine vurgu yapıldı.

caykur-iscisi-1-mayis’a-hazirlaniyor.jpg

Tüm sendikalara, demokratik kitle örgütlerine, üreticilere, esnafa çağrı yapılarak 1 Mayısın coşku içinde, bir şölen havasında kutlanması için çalışmalara başlanması karar altına alındı.
Üyeliklere hızla devam eden Gıda İş Sendikası ilk toplantısını mart ayı içerisinde yapmış ve iş kanunu konusunda işçilere eğitim verilmişti.

Toplantıda söz alan eski Cam Keramik İş Sendikası Başkanı Mehmet Turp konuşmasında, ülkedeki siyasi kutuplaşmadan işçiye bir hayır gelmeyeceğini, işçilerin gücünün birliğinde olduğunu vurguladı. Mehmet Turp konuşmasını şöyle sürdürdü:  İşçinin sağcısı solcusu olmaz, ekmeğimizi büyütmenin, fabrikalarımıza, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmanın tek yolu birlikte mücadele etmektir. Dün başka partiler vardı, yarında başka partiler olacak ama işçiler birleşmediği sürece sorunlarını çözme şansı olmayacak”