Çaykur Kampanyaya Hazırlıksız Yakalandı

Çaykur Kampanyaya Hazırlıksız Yakalandı
Yaş çay alımlarına başlar başlamaz kontenjan uygulamasına giden Çaykur’un ve Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’nun yanılmasına neden olan olaylar:

Yaş çay alımlarına başlar başlamaz kontenjan uygulamasına giden Çaykur’un bazı bölgelerde 10, bazı bölgelerde ise 20 kilo kontenjan uygulamasının nedeni belli oldu. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun yanılmasına ve Çaykur’un adeta kilitlenmesine ve ilk günden kota uygulamasına neden olan olaylar:

FABRİKA MÜDÜRLERİ GENEL MÜDÜRÜ FENA YANILTTI!

Fabrika müdürlerinin "12 Mayısa hazırız" sözü Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu fena yanılttı. 10 Mayıs Perşembe günü 2012 yaş çay sezonunu açan Çaykur'un daha ilk günden itibaren çay alımlarına kota uygulaması ile yanılan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’nun bu duruma düşmesinin nedeninin, 46 fabrikanın Pazar günü üretime geçeceğini ifade etmesine rağmen aradan geçen zaman zarfında Rize’de birçok fabrikanın henüz üretime geçememesi olduğu bilgisine ulaşıldı.

VATANDAŞ ÇAYA BAŞLADI ÇAYKUR BAŞLAYAMADI

Edinilen bilgilere göre, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun yaş çay döneminden önce fabrika müdürleriyle yaptığı toplantıda, bazı fabrika müdürlerinin üretime hazır olduklarını, bazı fabrika müdürlerinin ise 12 Mayısta fabrikaların üretime hazır hale gelebileceğini belirtmesinin ardından Genel Müdür  Sütlüoğlu, 12 Mayısta Çaykur’a ait 46 fabrikanın üretime başlayacaklarını kamuoyuna açıkladı. Sütlüoğlu’nun yanılmasına neden olan bazı fabrika müdürlerinin, fabrikaların bakım ve onarımlarını yetiştiremedikleri ve bu fabrikaların henüz üretime geçmediği bilgisine ulaşıldı. Bu fabrikaların kimisinde doğalgaz tesisatları devam ederken kimisinde ise teknik bakımlar devam ediyor. Hal böyle olunca da üretime geçemeyen onlarca fabrika dolayısıyla normal şartlarda bu fabrikalara gidecek çaylar aktarma yoluyla üretimdeki fabrikalara aktarılınca fabrikalar bu ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Bunun sonucunda da Çaykur, daha ilk günlerden kota uygulamasına gitmek zorunda kaldı.

İLK GÜNDE HAFTALIK TATİL OLUR MU?

Çaykur’un ayrıca bazı bölgelerde kampanyanın açıldığı ilk günlerde haftalık tatil uygulamasına gitmesi de bazı vatandaşlar tarafından “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu”, “Böyle saçmalık olur mu? Perşembe günü kampanyayı açtılar, pazar günü haftalık tatile girdiler” şeklinde yorumlandı.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Suçu Basın'a Attı Bir Kez Daha Haberler Yalandır dedi

Bakan Gitti Özür Bitti

Fabrika Müdürleri Görevden Alındı

Dün Özür Diledi Bugün Kuyruklu Yalan Diyor!