Çaykur'da Yetki Yine Öz Gıda'da

Çaykur'da Yetki Yine Öz Gıda'da
Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Tevfik Hançeroğlu, ÇAYKUR`da 2015-2016 yılı 24. dönem toplu iş sözleşmesi için bakanlıkça Öz Gıda-İş Sendikası`na yetki verildiğini söyledi.

Hançeroğlu, ÇAYKUR`da 24. dönem toplu iş sözleşmesi için 2014 yılı aralık ayı sonuna kadar yetkili olan sendikalarına üye olmayan işçilerin toplu sözleşme artışları ve diğer sosyal haklardan yararlanamayacaklarını söyledi.

Çalışma Bakanlığı`nın verdiği yetki tespitinden sonra toplu iş sözleşmesine oturmaya hazır olduklarını aktaran Hançeroğlu, "ÇAYKUR işçisi hakkettiği toplu iş sözleşmesine sahip olsun karşı sendika itiraz etmesin. Bu süreçte önümüzün açılmasını istiyoruz. Sadece 550 üyesi olan sendika `Toplu iş sözleşmesine itiraz etmeyin ve ÇAYKUR işçisi sözleşmesiz kalmasın" diye sesleniyoruz" şeklinde konuştu.

Yetki tespitinin üç ay önce  tamamlandığını belirten Hançeroğlu, "İtiraz edilmediği takdirde bir ay içinde toplu sözleşme süreci başlayacak. 55 yıldır aidat aldıkları işçi haklarına saygı göstermelerini bekliyoruz. Anlayış istiyoruz. Sendikalar birlikte istişare edebilmelidir. İtiraz etmezlerse özrümüzü diler, teşekkür ederiz" dedi.
 
Tek-Gıda iş Sendikası`nın başlattığı grev sürecinin başarısızlıkla sonuçlandığını, fabrikalarda asılı bulunan "bu iş yerinde grev vardır" yazısının geçerliliği olmasına rağmen kamuoyun nezdinde başarısızlıkla sonuçlandığını 10 bin kişi ile başlayan grevin 10 kişi ile tamamlanmasının dünyada bir ilk olduğunu ve Guinness rekorlar kitabına girdiğini savundu.