Çaykur'un Alacağı İşçiler Ne Zaman İşbaşı Yapacak?

Çaykur'un Alacağı İşçiler Ne Zaman İşbaşı Yapacak?
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, Çaykur işçilerinin en erken işe başlayacağı tarihi açıkladı.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, Çaykur’ alınacak 3500 mevsimlik işçi alımlarında Rize’de alınacak 1631 yükleme işçisinin 5 Mayıs tarihinden önce işe başlamasının söz konusu olmayacağına vurgu yaptı.

Kiraz, yaptığı açıklamada yükleme işi için 5 Mayıs 2015 tarihinde Rize Kapalı Spor Salonunda Saat:13.30’da kura çekimi yapılacağını ve listelerin 28 Nisan tarihinde Çaykur’a teslim edileceğini açıkladı.

Kiraz, ayrıca KPSS ile işe alınacak işçilerin ise başvuru tarihinin sona ermesinin ardından 1 ay içinde işe girmeye hak kazananların açıklanacağına vurgu yaptı.

hasan-kiraz-iskur-aciklama.jpg

Kiraz, KPSS ile alınacak işçilerin ise KPSS’den en az 60 puan alma şartı olduğunu ifade ederek, "Yükleme işi dışında kalan nitelik gerektiren işler için KPSS`den en az 60 puan alan vatandaşlarımız  puanlarına göre müracaat edecek. KPSS puanına göre 216 çay eksperi, 32 orman mühendisi, 96 ziraat mühendisi, 120 önlisans ve 120 lise ve dengi imal işçisi alımı yapılacak. Yapılan müracaatların ardından yazılı veya sözlü alımların hakları ÇAYKUR`da saklı kalmak kaydıyla 30 gün içerisinde sınavın sonucunu ilan edeceğiz. Yarından itibaren KPSS ile veya vasıfsız işçilerin başvuruları başlayacak" diye konuşmasını sürdürdü

hasan-kiraz-1.jpg