CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz: AKP’nin Kötü Yönetimi Kaderimiz Değildir.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, çalışanlara, emeklilere ve asgari ücretliye yapılan zamları eleştirerek sert bir açıklama yaptı. Asgari ücretli ve emeklilerin açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildiğini belirten Deniz, “Halkın yüzünün gülmesi için tek çare sandıktır” dedi.
İl Başkanı Saltuk Deniz, yaptığı basın açıklamasıyla AKP iktidarının ekonomi politikalarını ve çalışanlar ile emeklilere yönelik belirlenen yeni zam oranlarını hedef aldı. Yıllık enflasyonun %30,89, açlık sınırının ise 30.000 TL olduğu bir ortamda yapılan zamların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Deniz, iktidara "sandık" çağrısında bulundu.
Yapılan zam oranlarını tek tek sıralayan Deniz, asgari ücretli ve emeklilerin durumunun içler acısı olduğunu ifade etti. Deniz, açıklamasında asgari ücretlinin %27 zam ile açlık sınırının altında bırakıldığını, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin %12,19 zam ile yoksulluğa terk edildiğini, memur emeklisinin %18,60 zam ile hayat pahalılığına ezdirildiğini belirtti.
Milyonlarca emeklinin açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildiğini ifade eden İl Başkanı Deniz, AKP iktidarının 23 yıllık ekonomi politikalarının çalışanları ve emeklileri açlık sınırının altında yaşamaya zorladığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Çalışanlar aldıkları maaşla ay sonunu getiremiyor, asgari ücret açlık sınırının altında ve emekliler adeta yaşamaktan vazgeçmeye zorlanıyor. Açlık ve yoksulluk bir kader değil, AKP’nin kötü ekonomi politikalarının sonucudur.”
Açıklamasında, çalışanların, emeklilerin, asgari ücretlilerin yoksulluğa ve açlığa mahkum edilmesine itiraz ettiklerini kaydeden İl Başkanı Deniz, partilerinin iktidarda olması durumunda asgari ücretin ve en düşük emekli maaşının en az 39.000 TL olacağını ifade ederek, “Bugün bu ülkeyi Cumhuriyet Halk Partisi yönetiyor olsaydı: asgari ücret açlık sınırının üzerinde ve en az 39.000 TL, en düşük emekli maaşı ise en az 39.000 TL olurdu. Çünkü insan onuruna yakışan bir ücret lüks değil, haktır!”
Açıklamasının sonunda erken seçim çağrısını yineleyen İl Başkanı Saltuk Deniz, vatandaşın artık dayanacak gücü kalmadığını vurgulayarak şunları söyledi: "Geçim yoksa seçim var! Getirin sandığı, halkımızın yüzü artık gülsün. Biz bu adaletsizliğe ve yoksulluğa son vermeye hazırız."
CHP’nin halkın refahı için çalışmaya devam edeceğini belirten Deniz, iktidarın ekonomi politikalarına karşı duracaklarını ifade etti.
