Çocuklar Kendi Sorunlarını Kendileri Çözüme Kavuşturacak

Çocuklar Kendi Sorunlarını Kendileri Çözüme Kavuşturacak
Rize'de kurulan Kent Konseyi Çocuk meclisi sayesinde çocuklar yaşadıkları sorunları kendileri çözecek.

Rize'de çocukların sorunlarının çözüleceği Kent Konseyi Çocuk meclisi kuruldu. Kurulan çocuk meclisinin başkan ve yönetim kurullarının seçimi Rize Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirildi. Kentteki okullardan gelen öğrencilerle oluşturulan konseyde öne çıkan Ahmet Baran Albayrak, Ceyda Göğüs, Esma Çınar, Onur Ekşioğlu, Zeynep Güneşli ve Zeynep Tanrıkulu başkanlık için yarıştı. 6 aday başkan seçilebilmek için kentteki çocukların sorunlarına çözüm bulacaklarına dair vaatlerde bulundu. Konuşmaların ardından mecliste bulunan çocuklar tek tek oy kullandı. Kullanılan oyların ardından sayıma geçildi. Yapılan sayımda Ahmet Baran Albayrak 9 oy alarak Kent Konseyi Çocuk meclis başkanı seçildi.

"Ahmet'in başkanlığında unutulmuş sokak oyunlarını tekrar hareketlendirmek istiyoruz"

Çocukların gözünden Rize'de ki sorunları görebilmek için meclisin kurulduğunu ifade eden Kent Konseyi Başkanı Murat Yazıcı, "Tek eksik yanımız çocuklar gözünden Rize'yi tanımlamaktı. Onların çözüm ve önerilerini bir üst kademeye aktarmak, beraber çalışabilme umuduyla bu dönem Çocuk Meclisini kurduk. Hedeflerimiz arasında yönetim kurulu olarak uzun zamandır üzerinde çalıştığımız unutulmuş sokak oyunları, sokaklar arasında oynadığımız çocuk oyunlarını hep beraber oynamaktı. Ahmet'in başkanlığında unutulmuş sokak oyunlarını tekrar hareketlendirmek istiyoruz. Sokak aralarında dijital bağımlılığa kapılmış sokak oyunlarını unutmuş çocuklarımızı tekrar sokaktaki eski muhabbet ve diyaloğu oluşturmak için hep beraber oyun oynamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Çocuk meclisinin alacağı karar neticesinde bunların hepsini sonlandıracağız"

Çocukların yaşadığı sorunlarının çocuklar tarafından alınan kararlarla sonlandıracaklarını vurgulayan Yazıcı, "Bu dönemde Ahmet'in anlattığı gibi Sokak Hayvanları Yaşam Merkezi, Eşitlik ve Sosyal Demokrasi, kantin ve kantindeki fiyat tutarsızlıkları üzerine gidilmesi gereken önlemler, servis ve serviste yaşadığı sorunları da anlattı. Ahmet uygulamada bizi yönlendirici olacak. Genellikle okulda kantini kullanan ve alışveriş yapan, servisi kullanan, sokak köpeklerinden korkan veya onlardan çekinen arkadaşlarımızın gözünden bizlere aktaracağı çözümler üzerinden siyaseti, ilgili belediye veya kurumları harekete geçirip çözüm üretmek için elimizden geleni yapacağız. Unutmayalım ki çocuk meclisinin alacağı karar neticesinde bunların hepsini sonlandıracağız. Umarım onlardan çıkan güzel fikirler, onlardan çıkan güzel fikirleri uygulayanlar, ileride bizlerin yerinde de Ahmet ve Ahmet'in arkadaşları bizim üstlendiğimiz misyonu çok daha ileriye getirerek ilerlerler" şeklinde konuştu.

"Çocuk gözüyle bakarak hayvanlardan insanlara, insanlardan trafiğe kadar daha güzel bir Rize "düşünüyoruz"

Çocuk gözüyle bakılarak Rize'yi daha güzel hale getireceklerini söyleyen 8. sınıf öğrencisi Ceyda Göğüs, "Burada olmak benim için çok güzel bir deneyimdi. İleride çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Burada oturmak bile beni mutlu etti. İleride inşallah daha güzel şeyler yaparız. Seçilememiş olmak beni üzmedi. Diğer arkadaşımızla beraber çalışacağız. Kent konseyinde Rize'yi daha iyi bir hale getirmeyi istiyoruz. Çocuk gözüyle bakarak hayvanlardan insanlara, insanlardan trafiğe kadar daha güzel bir Rize düşünüyoruz" diye konuştu.

"Büyüdüğümde de bu koltuklarda yer almak istiyorum"

Çocuk Meclisi Başkanı olarak seçilen Ahmet Baran Albayrak, büyüdüğünde de tekrardan aynı koltuklarda yer almak istediğini belirterek, "Başkan seçildiğim için çok mutlu ve heyecanlıyım. Benim için farklı bir duygu. Daha önce hiç bu kadar mutlu olmamıştım. Arkadaşlarımın sorunlarını nasıl çözeceğimi, neleri nasıl yapabileceğimizi anlattığım için arkadaşlarım beni seçti. Büyüdüğümde de bu koltuklarda yer almak istiyorum" dedi.

"Çocuk Meclisi Rize'miz için hayırlı olsun"

Çocuk meclisi ile güzel işler yapılacağını söyleyen Mehtap Albayrak "Öncelikle oğlum seçildiği için çok mutluyuz. Oğlumun burada kendini güzel bir şekilde ifade etmesinden de çok onur duydum. Arkadaşları da Ahmet'e güvendi ve oy verdi. Onlarda teşekkür ediyoruz. Çocuk Meclisi Rize'miz için hayırlı olsun. Çok güzel işler başaracağımıza inanıyorum" dile getirdi.

"Rize'nin daha yaşanılır bir hal alması için çocuk gözüyle bakmak için buradayız"

Kent Konseyi Eğitim Komisyonu Başkanı Nihal Sukas ise, "Rize Kent Konseyinde dört birimimiz var. Kadın Meclisi, Engelli Meclisi, Yönetim Kurulu, Gençlik Meclisimiz var. Bir tek Çocuk Meclisimiz eksikti. Bugünde başkan ve yönetim kurulunu seçerek belirledik. Çocuklar bizim çiçek bahçemiz, geleceğimiz. Rize'nin daha yaşanılır bir hal alması için çocuk gözüyle bakmak için buradayız. Çalışmalarımıza tüm heyecanımızla devam edeceğiz" İfadelerini kullandı.

rizede-kurulan-kent-konseyi-cocuk-meclisi-sayesinde-cocuklar-yasadiklari-sorunlari-kendileri-cozecek-1-001.jpg

rizede-kurulan-kent-konseyi-cocuk-meclisi-sayesinde-cocuklar-yasadiklari-sorunlari-kendileri-cozecek-2-001.jpg

rizede-kurulan-kent-konseyi-cocuk-meclisi-sayesinde-cocuklar-yasadiklari-sorunlari-kendileri-cozecek-4-002.jpg

rizede-kurulan-kent-konseyi-cocuk-meclisi-sayesinde-cocuklar-yasadiklari-sorunlari-kendileri-cozecek-5-002.jpg

rizede-kurulan-kent-konseyi-cocuk-meclisi-sayesinde-cocuklar-yasadiklari-sorunlari-kendileri-cozecek-3.jpg

rizede-kurulan-kent-konseyi-cocuk-meclisi-sayesinde-cocuklar-yasadiklari-sorunlari-kendileri-cozecek-7.jpg

rizede-kurulan-kent-konseyi-cocuk-meclisi-sayesinde-cocuklar-yasadiklari-sorunlari-kendileri-cozecek-6-003.jpg

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum