Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, 2024 yılı yaş çay alım fiyatı için tepkisini dile getirdi. Çolak, açıklanan fiyatın kabul edilemez olduğunu ve vatandaşın sofrasından 1 ekmeğin daha eksilmesine neden olduğunu kaydetti.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından açıklanan 2024 yılı yaş çay alım fiyatının kg başına 17 TL, destekleme bedeli ise 2 TL olarak belirlenmesine yönelik tepkiler dinmek bilmiyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, yaş çaya verilen bu fiyatın müstahsillere hakaret olduğunu savundu ve şunları söyledi: “Tarım ve Orman Bakanlığının sosyal medya hesabından açıklanan 2024 yılı yaş çay alım fiyatının kg başına 17 ₺, destekleme bedeli ise 2 ₺ olarak araya sıkıştırılmış bir haber gibi açıklanmıştır. Yaş çaya verilen bu fiyat ile adeta müstahsille alay edilmiştir. Yaklaşık bir milyonun üzerinde kişiyi ilgilendiren açıklanan söz konusu fiyatın kabul edilmesi mümkün değildir.

Geçtiğimiz yıl çaya verilen fiyat ile 2,5 ekmek alınırken; açıklanan bu fiyat ile 1,5 ekmek alınıyor. Böylece vatandaşın sofrasından 1 ekmek daha eksilmiştir.

Geçtiğimiz yıllarda çayın başkenti olan Rize'de devletin en üst makamları tarafından çay fiyatı açıklanırken bu sene ise basına sızdırılmış bir haber gibi alay edilircesine çay fiyatı açıklanmıştır.

Açıklanan bu fiyattan gübre, işçilik vesair giderler çıkarıldığı zaman elde, avuçta bir şey kalmamaktadır.

Rizeli Cumhurbaşkanımızdan istirham ediyoruz: Çaya üvey evlat muamelesi yapılmasın. Bu mağduriyet yeni bir düzenleme yapılarak giderilsin.”

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17 Yorum