Çoruh EDAŞ Çalışanları Arama Kurtarma Eğitimi Aldı

Çoruh EDAŞ Çalışanları Arama Kurtarma Eğitimi Aldı
Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde çalışanlarına arama kurtarma eğitimi verdi.

31 kişinin katıldığı eğitimde, afet durumlarında etkili ve hızlı müdahale için temel arama kurtarma becerileri kazandırıldı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede kesintisiz ve güvenli elektrik arzının sürdürülebilmesi için destek çalışmalarına katılan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş., Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde gerçekleştirilen Hafif Arama Kurtarma eğitimine dahil oldu. İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen eğitimde çalışanlara, olay yeri yönetimi, olay yerinde davranış şekilleri, enkaza giriş teknikleri, arama kurtarma usulleri, kurtarmada kullanılan ip ve tırmanış teknikleri, arama kurtarmada kullanılan malzemelerin teknik özellikleri bakımı ve kullanış şekilleri gibi konularda bilgiler verildi. Ayrıca, acil durum senaryoları üzerinden uygulamalarla ekip uyumu ve hızlı tepki verme becerileri de güçlendirildi.

Çoruh EDAŞ Genel Müdürü Alper Erbaş, deprem bölgesi olan Türkiye'de bu tür eğitim ve uygulamaların hayati önem taşıdığını belirterek, "Bölgemizde sıkça yaşanan afet durumlarına hazırlıklı olmak ve hızlı bir şekilde müdahale edebilmek için bu tür eğitimlere büyük önem veriyoruz. Benzer eğitim süreçlerinden geçen diğer grup şirketlerimiz ile olası bir afet durumunda arama kurtarma çalışmalarına katkıda bulunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.