Çoruh Gençlerin Konuğu Oldu

Çoruh Gençlerin Konuğu Oldu
MÜSİAD Rize Şubesi Gençlik Kurulu tarafından düzenlenen Tecrübe Paylaşım Toplantısı’nda MÜSİAD Rize Şubesi Kurucu Başkanı Yılmaz Çoruh gençlerin konuğu oldu.

Lise ve üniversite döneminde başladığı çalışma hayatının bugünkü başarılarının temelini oluşturduğunu ‘En önemli sermayemiz tecrübe ve piyasa bilgimizdi’ ifadesiyle konuşmasına başlayan Çoruh, gençlere kendiişlerinin sahibi olmadan önce konumu, görevi ne olursa olsun öğrencilik hayatında edinecekleri iş deneyiminin öneminden söz etti.

Ticaret hayatındaki üç temel esastan  ‘Niyet, İstişare ve Güven, Dürüstlükten’ söz eden Çoruh ‘Bir işe başlarken niyetinizin net ve düzgün olması,işiniz için harcayacağınız gayret ve çabanın da sonuç vermesi açısından önemlidir.

ds.20130320215240.jpg

Belirlediğiniz hedeflerde daha iyi nasıl olunur, daha iyi olanlar kim, ne yapmışlar bunları bilmek ve gelişmeleri, sistemdeki yenilikleri ve ekonomik süreci takip etmek iş hayatınızı canlı ve dinamik tutacaktır.  Kendinizi sürekli yenilemek, aynı zamanda işinizde de istikrarlılığı ve sürekliliği sağlamanız gerekmektedir. Bu süreçte yapacağınız istişareler size yeni bakış açıları, farklı tecrübeler kazandıracaktır.’ diyerek Kale Marketlerinin, Tahtakale’nin ve KİVİTA’nın oluşum süreçlerini gençlerle paylaştı.

Son olarak, MÜSİAD Rize Şubesi’nin kuruluş sürecini anlatan Çoruh, gençlere tüccar veya esnaf olmak, kendiişlerini kurmak için paranın tek ve birinci unsur olmadığını; üniversitede edindikleri bilgileri iş hayatında şekillendirdikçe ve sorumluluk aldıkça başarının geldiğini belirtti.

Program sonrasında MÜSİAD Rize Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Esra Alemdaroğlu tarafından Çoruh’a hediye takdim edilerek, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildi.

esra.20130320215027.jpg

o5.20130320215056.jpg