ÇTL'yi Tuttuk Bakanlar Rize'yi Es Geçiyor

ÇTL'yi Tuttuk Bakanlar Rize'yi Es Geçiyor
Rize için büyük önem arz eden ve 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek çay, turizm, lojistik (ÇTL) sempozyumunda Başbakan Erdoğan’ın memleketi yalnız kaldı.

Rize ilinin sektörel bazda büyüme potansiyelinin değerlendirilmesi, geleceğe yönelik sektörel büyüme ve gelişme ihtimallerinin ortaya konulması ve şehrin kalkınmasının önünü açacak strateji ve vizyon arayışlarına katkıda bulunulması amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi tarafından düzenlenen farklı üniversitelerden akademisyenler ve katkıda bulunabilecek diğer katılımcıların bir araya gelerek, Rize ilinin sektörler bazında büyüme ve kalkınma düzeyinin ele alınacağı sempozyuma katılmaları beklenen bakanlar sempozyuma katılmayacak.

3-4 Mayıs tarihlerinde Rize’de düzenlenecek sempozyumda çay sektörü, turizm sektörü ve lojistik sektörü ele alınacak. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun sempozyuma katılmayacakları öğrenildi.

Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerden 75 akademisyen ve bilim adamının katılacağı, Rize’nin sorunlarının yanı sıra çay, turizm ve lojistik konularının ele alınacağı ve 2 güren sürecek sempozyumda Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun bulundukları bakanlıkları da ilgilendiren konuların ele alınacağı sempozyuma davet edildikleri halde katılmayacakları öğrenildi.

İLGİLİ HABERİMİZ

2.Rize Kalkınma Sempozyumu Yapılacak