Deniz Feneri Derneği Rize Geçici Giyim Mağazası Açıldı!
Kale mahallesi Rize Kalesi yolu üzerinde Sumay Premium Life Apartmanı altındaki mağazanın açılış törenine, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, AK Parti Rize İl Başkan Vekili Ali Yazıcı, Deniz Feneri Derneği Genel Sekreteri Coşkun Yıldız, İstanbul Şube Müdürü İsmail Selim ve vatandaşlar katıldı.
Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından protokol üyeleri ve beraberindeki katılımcılar, birlikte kurdele keserek mağazanın açılışını gerçekleştirdi.
Açılışın ardından mağazayı gezerek incelemelerde bulunan Vali Baydaş, yapılan çalışmalardan dolayı Deniz Feneri Derneği yetkililerini tebrik etti. Açılış kapsamında çocuklara yönelik çeşitli aktiviteler de düzenlendi.
Açılışta konuşan Vali Baydaş, “İstanbul organizasyonuyla ve Rize şubemizin desteğiyle, buradaki esnafımızın ve belediyemizin katkısıyla inşallah burada bir hayır çarşısı açmış olduk. Bir işin içinde gönüllülük ve samimiyet varsa, o işte rahmet ve bereket vardır. Rahmetin ve bereketin olduğu yerde ise mutluluk ve gülen yüzler olur. Türkiye Cumhuriyeti, sosyal bir devlettir. Bu sosyal devlet ilkesini her zaman vurguluyoruz. Ancak bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarımızın ve yardım kuruluşlarımızın katkısı da son derece önemlidir.” dedi.
5000 kişiye kıyafet desteği sağlayacak mağazanın açılışında ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve temizlik kolileri ulaştırılırken, çocuklara da çeşitli hediyeler verildi.
Mağazada aileler kendilerine uygun kıyafetler, zevklerine göre seçip ücretsiz olarak temin edebilecekler.






