Derepazarı Belediyesi'nde Maaşlar Ödenemediği için 20 İşçi Ücretsiz İzne Çıkarıldı

Derepazarı Belediyesi'nde Maaşlar Ödenemediği için 20 İşçi Ücretsiz İzne Çıkarıldı
Rize'nin Derepazarı ilçesinde belediye, personel giderlerini karşılayamadığı gerekçesiyle 20 işçiyi 6 ay süreyle ücretsiz izne çıkardı.

Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça, 1 Haziran 2024 tarihinde 20 belediye işçisini 6 ay süreyle ücretsiz izne çıkardı. Kararın gerekçesi olarak ise belediyenin gelirlerinin personel giderlerini karşılayamaması gösterildi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Derepazarı Belediye Başkanlığı'nı Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) aday olan Selim Metin kaybetmiş, AK Parti'den aday olan Şaban Kalça seçimi kazanmıştı.

Seçimlerin üzerinden 2 ay geçtikten sonra Belediye Başkanı Şaban Kalça, belediyenin mali durumuyla ilgili bir değerlendirme yaptıklarını ve gelirlerin personel giderlerini karşılamadığını öne sürdü. Başkan Kalça bu nedenle 20 işçiyi 6 ay süreliğine ücretsiz izne çıkardıklarını kendilerine tebliğ etti.

Kalça tarafından ücretsiz izne çıkarıldıklarına dair işçilere gönderilen tebligatta şunlar kaydedildi: "31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda Belediye Başkalığı görevine geldikten sonra Belediyemizin gelir ve gider durumunu incelediğimizde geçmiş dönem Belediye Başkanımızın Belediyemizi İller Bankası A.Ş.’ye borçlanma, bir bankadan kredi çekme, piyasada borcu olan, makine parkında bulunan araçların tamamına yakınına önemli derecede masrafı olan bir belediye devralmış bulunmaktayız.

Belediyemizin gelirlerine bakıldığında İller Bankası A.Ş. ve mahalli gelir olarak belediyemizin kasasına giren tutarın hiçbir yatırım yapmazsak bile personel giderlerinin yüzde 30’unu bile karşılamadığı görülmüştür.

Meclis üyelerimiz ile birlikte yaptığımız istişareler sonucunda böyle bir tablo ile karşı karşıya kaldığımızı bunun altından nasıl kalkılacağı yönünde fikir birliği elde edilerek, Derepazarı Belediyesi Personel Limited Şirketi adı altında belediyemizde çalışan 37 işçimizden bir kısmının 6 ay süreliğine ücretsiz izine ayrılmalarına ve 6 ay sonra tekrar işe alınmaları noktasında fikir birliğine varılmıştır.

Böylece işletme gereklerinden kaynaklanan finans darlığı nedeniyle 01.06.2024- 30.11.2024 tarihleri arasında tarafınıza 6 aylık ücretsiz izin verilmiştir. 01.12.2024 tarihinde işbaşı yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

derepazari-belediyesinde-maaslar-odenemedigi-icin-20-isci-ucretsiz-izne-cikarildi-001.jpg

zavendikli-001.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
31 Yorum