Doğu Karadeniz’de 19 Ziraat Odası 2024 Yaş Çay Taban Fiyat Talebini 25 TL Açıkladı

Doğu Karadeniz’de 19 Ziraat Odası 2024 Yaş Çay Taban Fiyat Talebini 25 TL Açıkladı
Yaş çay üretiminin yapıldığı Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’daki Ziraat Oda Başkanları Rize’den ortak fiyat açıklamasında bulunarak yaş çay taban kilo fiyatının 25 TL olması gerektiğini savundu.

Rize Ziraat Odasında bir araya gelen bölgedeki ziraat oda başkanları adına Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, yaptığı açıklamada, 19 çay bölgesi Ziraat Odasının yaptığı maliyet çalışmaları sonucunda, yaş çay taban fiyatının 25 TL olması gerektiğini kaydetti.

Arslan, şöyle konuştu: “2024 yılı yaş çay fiyat çalışmamızı açıklamak üzere Rize, Artvin, Trabzon Ziraat Odaları (Rize, İkizdere, Kalkandere, İyidere, Derepazarı, Güneysu, Çayeli, Pazar, Ardeşen, Çamlıhemşin, Fındıklı, Hopa, Arhavi, Borçka, Of, Sürmene, Araklı, Dernekpazarı, Tirebolu) Başkanları olarak kamuoyuna açıklamak üzere toplanmış bulunuyoruz.

Öncelikle 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Bu toplantının özellikle bugünün önemine binaen çocuklarımızın yarınları için 19 çay bölgesi Ziraat Oda başkanları bölgelerinde yapmış oldukları yaş çay maliyet belirleme çalışmaları sonucunda Odalarımızın ortaya koymuş olduğu yaş yaprak taban fiyatının ekonomik koşullar ve bölgedeki tarımın sürdürülebilir bölge göçünü önleme adına üreticilerimizin ‘Doğduğu yerde doyması içi’ yaş çay taban fiyatının 25 tl olmasını talep ediyoruz. Aynı oranda organik yaş çay fiyatının da belirlenecek olan çay fiyatının iki katı oranında olmasını talep ediyoruz. Ayrıca çay sektöründe bizler gibi söz sahibi olan ulusal çay konseyi ve ticaret borsasında fiyat konusunda çalışmalarını kamuoyuna açıklamalarını bekliyoruz. 2024 yılı tüm üreticilerimize bol kazanç ve hayırlı olmasını diliyoruz.”

rize-artvin-trabzon-ve-giresundaki-ziraat-odalari-rizede-bir-araya-gelerek-yas-cay-taban-fiyati-icin-ortak-bir-fiyat-aciklamasi-yapti-2.jpg

rize-artvin-trabzon-ve-giresundaki-ziraat-odalari-rizede-bir-araya-gelerek-yas-cay-taban-fiyati-icin-ortak-bir-fiyat-aciklamasi-yapti-1.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
38 Yorum