Eber Sarısı’nın Korunması İçin Başlatılan Çalışmalar Sürüyor

Eber Sarısı’nın Korunması İçin Başlatılan Çalışmalar Sürüyor
Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde Eber Gölü kıyısında yetişen Türkiye'nin en değerli endemik bitki türlerinden biri olan "Eber Sarısı'nın korunması için jandarma ekipleri başlatılan devriye çalışması devam ederken, Vali Doç.

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde Eber Gölü kıyısında yetişen Türkiye'nin en değerli endemik bitki türlerinden biri olan "Eber Sarısı'nın korunması için jandarma ekipleri başlatılan devriye çalışması devam ederken, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı çalışmaları yerinde gördü.

Vali Yiğitbaşı, Çay Kaymakamı Emre Yeşilbaş ile birlikte baklagillerin kraliçesi olarak bilinen, yeryüzünde sadece Eber Gölü'nün güneyinde yetişen ve mayıs ayının gelmesiyle çiçeklenen endemik tür Eber Sarısını inceledi. 80 cm'ye kadar boy alan, her bir çiçeğinden üç meyve çıkan ve bu yönüyle de yeryüzündeki 18 bin bitki türü içerisinde tek olma özelliğine sahip Eber Sarısı'nın korunmasının önemine değinen Vali Yiğitbaşı, Eber Gölü'nün kente, Eber Sarısı'nın da göle çok yakıştığını söyledi.

Öte yandan, yetkililer çiçeği koparmanın ya da zarar vermenin cezasının ise bu yıl 387 bin 141 TL olduğunu hatırlattı.

Eber Sarısı’nın Korunması İçin Başlatılan Çalışmalar Sürüyor

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.