Erdoğan Güneysu'da Konuştu

Erdoğan Güneysu'da Konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketi Güneysu'da babası Ahmet Erdoğan'ın isminin verildiği imam hatip lisesi açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesinde Kazancı Holding tarafından yaptırılan Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin açılışını yaptı.

Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,  Rize Valisi Ersin Yazıcı, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ve diğer ilgililer katıldı.

İşte konuşmadan satır başları

Türkiye Cumhuriyetinin 12. Cumhurbaşkanı olarak baba ocağı Güneysu'yu ilk kez ziyaret etmenin gururunu yaşıyorum.Okulumuzu yapan yaptıran tüm Kazancı ailesine şahsım ve ailem adına çok çok teşekkür ediyorum. Güneysu'daki İmam Hatip okulunun yapımı için iki yıl önce protokol imzalanmıştı. Bu protokol üzerinden 2 yıl geçmeden böyle bir eser meydana getirilmesi her türlü taktirin üzerindedir. Az önce milli eğitim bakanımız güzel bir tespit yaptı. Hepimizi er ya da geç ölüp gideceğiz. Ama bizimle ölüp gitmeyen bir şey var o da bu eserler. Buradan yetişecek olan öğrenciler, yaşadıkça yetiştikce onların yetişmesine vesile olanlar hep hayırla yaad edilecekler.

erdogan-rize.20141011125243.jpg

KOBANİ İLE TÜRKİYE'NİN NE ALAKASI VAR?
Türkiye geçtiğimiz 12 yılda ekonomisiyle, demokrasisiyle, gelişmişlik düzeyiyle bölgesinde bir yıldız gibi parladı. Türkiye 2023 hedeflerine çok daha dinamik hale girmek için hazır hale geldi. Bu gelişim birilerini rahatsız etti. Türkiye'nin kalkınmasını hazmedemeyenler var. Karşınızda IMF'ye olan borcunu ödeyen bir Türkiye var. Bunlar birilerini rahatsız ediyor. Dış borcunu milli gelir oranla yüzde 35'e düşüren bir Türkiye var. Bunlar rahatsız ediyor birilerini. Bu millet 77 milyonu ile birbirine daha çok sarıldıkça bu birilerini rahatsız ediyor. Asılsız, gereksiz gerekçeler üretmeye başladılar. Türkiye'yi istikrarsızlaştıracak asılsız iddiaları boca etmeye başladılar. Gezi ile sokakları karıştırmak istediler olmadı. İşte şimdi de Kobani diyerek Türkiye'deki kardeşlik ve güven ortamını bozmaya çalışıyorlar. Ya Kobani ile Türkiye'nin, İstanbul'un, Diyarbakır'ın ne alakası var. 200 bin Kobaniliye kapısını açana, onları doyurup sahip çıkan bir Türkiye var. Daha ne istiyorsunuz? Bunların vatan, millet, bayrak diye bir derdi yok. Bunların tek derdi ortalığı karıştırmak.Kürtleri ihmal eden sizsiniz. Kürtlere ihanet eden sizsiniz.

BU TUZAK DA BOŞA ÇIKACAK

erdogan-guneysuda-1.20141011135618.jpg

Buradan ayrıca Güneysu ilçemizden Hopa'ya sesleniyorum. Gayet müsterih olun. Türkiye vandalların çakına kapılacak bir ülke değilidir. Biz böyle nice tuzağa maruz kaldık ve bu tuzakları milletçe bozmayı başardık. Bingöl'de polisimize saldıran hainler anında yakalandılar. Bayrağımıza saldıranlar anında yakalandılar. Hepsinden hesap sorulacak. Gençlerimiz ağırbaşlı tutumunu bozmasınlar. Vandallar ve yağmacılar sokakları karıştırmaya çalıştıkça bizler birbirimize daha çok kenetleneceğiz. Bu tuzak da boşa çıkacak. Bu tahrikleri aşacak aydınlık geleceği çok daha iyi bir şekilde kuracağız. Yolumuz bahtıumız açık olsun. Bugün Rize'de çok yoğun  bir programımız var. Açılışını yaptığımız okulların bir kez daha hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Sevgili öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.

erdogan-guneysuda-8.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından 24 derslikli, 800 öğrenci kapasiteli babası Ahmet Erdoğan’ın adını taşıyan Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi ile 372 yatak kapasiteli yurdun yanı sıra telekonferans sistemi ile Hopa Anadolu imam Hatip Lisesi’nin de resmi açılışını yaptı.

erdogan-guneysuda-2.20141011135634.jpg

erdogan-guneysuda-3.20141011135645.jpg

erdogan-guneysuda-6.jpg

erdogan-guneysuda-7.jpg

erdogan-guneysuda-9.jpg

02.20141011125355.jpg

Açılış sonrası Erdoğan, okulu yapan Kazancı Holding yetkililerine ve Ali Kemal Kazancı’ya birer plaket verdi.
01.20141011125447.jpg