Fil: Rize Artvin Havalimanına sefer konmaması; uçuşların komşu havalimanına kasıtlı olarak yönlendirildiğini düşündürüyor

Fil: Rize Artvin Havalimanına sefer konmaması; uçuşların komşu havalimanına kasıtlı olarak yönlendirildiğini düşündürüyor
TÜMSİAD Rize Şube Eski Başkanı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Abdulbaki Fil, Rize Artvin Havalimanı full çekerken Rize Artvin Havalimanına sefer konmamasını; uçuşların komşu havalimanına kasıtlı olarak yönlendirildiğini düşündüklerini söyledi.

TÜMSİAD Rize Şube Eski Başkanı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Abdulbaki Fil, Rizeli iş adamları ve yöre halkı olarak, 14 Mayıs 2022'de açılan Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu sayısı bakımından kısa sürede Türkiye'de ilk 10 havalimanı arasına girmesinden büyük gurur duyduklarını, yöre halkı olarak havalimanına uçuşlarla en üst düzeyde destek vermeye devam etmelerine rağmen sefer sayılarının arttırılmamasının Rize Artvin Havalimanına karşı bir itibarsızlaşma girişimi olduğu endişesi içinde bulunduklarını ve yolcuların komşu ildeki havalimanına yönlendirilmesinin kasıtlı olduğunu düşündüklerini kaydetti.

Fil, ayrıca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Karayolları Yol Haritası'nda Rize-Artvin Havalimanı'nın yer almaması ve havalimanı için çekilen "Son Çare" belgeselinde bir tane Rizeli veya Artvinli'nin yer almamasının da dikkatlerini çektiğini belirterek, “Bu durumun tesadüf mü yoksa kasıtlı bir itibarsızlaştırma girişimi mi olduğunu anlamakta zorlanıyoruz.” dedi.

SKANDALDAN ÖTESİ: ULAŞTIRMA BAKANLIĞI KARAYOLLARI HARİTASINDA RİZE ARTVİN HAVALİMANI'NA YER VERMEDİ

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Abdulbaki Fil, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Rizeli iş adamları olarak 14 Mayıs 2022’de açılan Rize Artvin Havalimanımızı kısa sürede yolcu sayısı ile Türkiye’de ilk 10 havalimanı arasına sokmayı başarmış bulunmaktayız. Havalimanımıza Rize ve yöre halkı olarak desteğimizi uçuşlarımızla beraber en üst seviyede vermekteyiz. Ancak bunun karşılığını ne sefer sayılarında ne de charter seferlerinin artırılması konusunda alamamakla beraber bu uçuşların komşu havalimanına kasıtlı olarak yönlendirildiğini düşünüyoruz. Ve bu konuda sükutu hayale uğramış durumdayız. Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Karayolları Yol Haritasında Rize Artvin Havalimanının konulmaması ve havalimanı için çekilen “Son Çare” belgeselinde bir tane Rize ve Artvin’den kimsenin olmaması bir tesadüf müdür yoksa bir itibarsızlaştırmam mıdır anlamış değilim. Devlet ricalinden isteğimiz ve siyasilerden isteğimiz havalimanımıza köstek değil destek olmalarını Rize Artvin Havalimanından charter sefer sayılarının en az 7’ye, yurt içi direkt uçuşlarının en az 15’e çıkarılması ile havalimanımızın bu sayede bölge turizmine daha çok katkı sağlayacağını düşünmekteyiz. Siyasilerimizden, muhalif partilerimizden ve devlet ricalimizden bu konuda Rize Artvin Havalimanımıza sahip çıkmasını istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
39 Yorum